Annons

USA-börser: Dystert på Wall Street

New York-börsen tappade onsdagens uppgång och en bra bit till på torsdagen, och även Nasdaq sjönk rejält.

Kreditoron tycktes få nytt liv, finansbolag och husbyggare sjönk rejält. I centrum stod Citigroup, vars aktie tappade 8 procent efter att CIBC ifrågasatt bankens utdelning.

Vid 18-tiden hade Dow Jones gått ned 1,5 procent, till 13.718. S&P 500-index backade 1,5 procent, Nasdaq tappade 1,2 procent, till 2.824.

Även Bank of America fick sänkt rekommendation av CIBC, och tappade 3,5 procent. JP Morgan sjönk 4,7 procent.

Teleoperatören Sprint Nextel backade 1,9 procent efter en resultatminskning med 77 procent, och oljejätten Exxon Mobil backade 2,2 procent efter en oväntat svag rapport.

En rad stora husbyggarbolag, bland dem DR Horton, Lennar och Centex, sjönk med cirka 4-5 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?