1515

Stockholmsbörsen: Ericsson i täten för uppgång

Stockholmsbörsen handlades med stigande kurser i den inledande handeln på torsdagen. Ericsson gick i spetsen för uppgången efter att Sony Ericsson redovisat sin rapport.

Klockan 10.15 hade OMXS30 stigit med 0,5 procent till noteringen 1.266,3. Omsättningen uppgick till 4,6 miljarder kronor.

Den aktie som drog upp indexet mest var Ericsson som steg med 1,7 procent till 26:70 kronor. Sony Ericsson lämnade sin rapport på morgonen och resultatet kom in marginellt över analytikernas snittförväntningar medan nettoomsättningen var lägre än väntat. Bolagets marknadsandel uppgick samtidigt till "över" 9 procent.

"Sony Ericssons rapport var väldigt mycket i linje med våra förväntningar. Vi trodde att ASP skulle sjunka till 120 Euro vilket den också blev eftersom de nu även riktar in sig mot lite lägre segment i marknaden. Det som överraskade positivt var att ebit-marginalen var så pass hög och om de fortsättningsvis kan ha så här höga marginaler är det väldigt bra", säger Inger Söderbom, analytiker på S&P Equity Research, till Nyhetsbyrån Direkt.

Nokia avancerade samtidigt 1,9 procent till 241:75 kronor. Att Sony Ericssons marknadsandel har minskat från väl över 9 procent till över 9 procent under det tredje kvartalet, trots framgångar i low end-segmentet, tyder på att Nokia tar marknadsandelar. Det skriver Cazenove i en kommentar till Sony Ericssons rapport.

Ett annat rapporterande bolag var Investor som redovisade ett resultat efter skatt på 18,9 miljarder kronor under de första nio månaderna. Men beskedet fick ett svalt mottagande av marknaden och aktien var oförändrad på 177 kronor.

Eniro backade med 1,2 procent till 81:25 kronor efter att aktien fått en sänkt rekommendation av Deutsche Bank till behåll, från tidigare köp med riktkurs 86 kronor.

PA Resources klättrade med 1,1 procent till 68:50 kronor efter att bolaget meddelat att det köper en prospekteringsportfölj i Nordsjön med fyndigheter.

"Vi gör förvärvet för att bygga upp en större närvaro i Nordsjön och se till att vi får en kritisk massa där. Geologin är den samma på norsk sockel som på brittisk och dansk, vill kunna dra nytta av tidigare erfarenheter", säger Ulrik Jansson.

Det marknaden nu främst väntar på är handelsbalans i augusti, importpriser i september och veckosiffran över nyanmälda arbetslösa från USA som samtliga publiceras klockan 14.30. Under kvällen väntas också statistik över budgetunderskottet för budgetåret 2007.


Innehåll från BenQAnnons

Teknikstrul under möten är något i det förflutna – med hjälp av BenQ:s smarta lösningar

Alla har vi troligtvis någon gång deltagit i möten där tekniken strular eller inte fungerat. Detta kan leda till stor frustration och även leda till att mötet inleds med dålig stämning eller upplevs som oprofessionellt. BenQ arbetar för att göra arbete, möten och undervisning enklare och mer effektivt med smarta lösningar där du slipper teknikstrul.

BenQ har sett flertalet trender när det kommer till mötesrumslösningar och arbetar ständigt för att möta sina kunders behov. Grunden till BenQ:s lösningar ligger i att effektivisera möten och den teknik som krävs för att du ska slippa lägga tid på teknikstrul och kunna presentera material i hög kvalité.

– Vi har nolltolerans mot strul och att det tar tid att starta möten. Vilket rum du än är i på kontoret och vare sig mötet sker på plats eller på distans ska möteslösningarna fungera snabbt och smidigt från början. Därför är våra produkter anpassade efter alla typer av enheter, operativsystem och dessutom molntjänsterna Google Drive, Dropbox och OneDrive, säger Daniel Assarson, Nordic Sales Manager på BenQ

Effektivare med trådlösa möten

I Norden tar vi ofta med oss en egen dator eller tablet och använder den för att utföra presentationer. Med BenQ:s InstaShow behöver du inte slösa tid på att leta reda på rätt kabel eftersom den funkar till alla enheter. Till synes är InstaShow en nätt puck som tar lite plats och där du med ett enkelt knapptryck ansluter din dator, mobil eller tablet till enheten du ska presentera på. Du kommer garanterat igång snabbt, enkelt och utan strul.

InstaShow är dessutom inbyggd med en hög säkerhetsstandard som klarar av att hantera sekretessbelagda och konfidentiella dokument inom bank- och militärsektorn samt hos polisen. Därmed kan du känna dig trygg och veta att överföringen sker säkert.

Den digitala samarbetsytan

Ytterligare en trend BenQ har lagt märket till är behovet av en digital samarbetsyta, något som de har besvarat med sina stora touchskärmar. Ett enkelt och bra verktyg både inom utbildningssektorn och på företagsmiljön. Istället för en vanlig whiteboard där du ständigt behöver sudda har du på touchskärmen oändligt med utrymme och kan dessutom spara innehållet och kan dela det med de som deltar på mötet. Om de är några som seltagare som är med på möte digitalt går de även att dela touchskärmen online så att de kan ta del av innehållet i realtid.

Touchskärmen har även en inbyggd luftkvalitetssensor som indikerar när det börjar bli dålig luft i rummet och kanske dags att ta en paus. Skärmen är dessutom antibakteriell, flimmerfri och har låg nivå av blått ljus. På så sätt bidrar det till en bekvämare arbetsmiljö där hjärna och ögon inte blir lika uttröttade. Touchskärmarna kan även dem anslutas till diverse molntjänster.

Smarta projektorer

Det ser kanske ut som en vanlig projektor utanpå men inuti är den smartare än någonsin. Du har möjlighet att hämta innehåll från olika molntjänster och den fungerar dessutom likt en smart-TV där du enkelt kan komma åt olika arbetsrelaterad appar, dokument, bild- och videofiler. Den smarta projektorn från BenQ har även den en trådlös presentationstjänst och tillsammans med InstaShow får du en lösning som är överlägsen när det gäller att spela upp rörligt presentationsmaterial och video. Du kan därmed presentera snabbt, enkelt och i utmärkt kvalité.

Om BenQ

BenQ står för – ”Bringing Enjotment and Quality to Life” och har sedan tidigt 2000-tal varit ett ledande varumärke inom tekniksektorn.

Förutom ett stort fokus på trender i vården har vi också en stor strävan efter att lämna ett grönt fingeravtryck och försöker inkorporera en miljövänlig strategi i varje steg vi arbetar med från innovation till användning och återvinningen av våra produkter.

- Över 100 000 anställda runtom i världen

- Kontor i 28 olika länder

- Närvaro i över 130 länder.

Läs mer om BenQ här

 

Mer från BenQ

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med BenQ och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?