1515

New York: Citigroup skapar oro

Terminerna indikerade mindre rörelser när börserna i New York öppnar på måndagen. En vinstvarning från Citigroup tynger medan Nokias köp av Navteq ger stöd.

"Det finns en risk för att Citigroups varning påminner investerarna om att kreditproblemen finns kvar, vilket kan tynga", sa Jonathan Monk, förvaltare på Aerion Fund Management, till Bloomberg News.

Citigroup sänkte sin prognos för räkenskapsårets tredje kvartal under måndagen och spår att nettoresultatet faller med cirka 60 procent, jämfört med samma kvartal i fjol.

Bolaget tar nedskrivningar på 1,3 miljarder dollar på värdepapper relaterade till bostadslån med hög risk. Citigroup tar även förluster i den egna handeln med räntebärande värdepapper på 600 miljoner dollar. Detta är relaterat till den höga volatiliteten på kreditmarknaderna. Citigroupaktien sänktes 2,2 procent i förhandeln.

Nokias köp av amerikanska Navteq gav visst stöd i hopp om att detta skulle kunna vara en signal om att uppköp och förvärv ska komma i gång igen.

Bland andra aktier som var aktiva i förhandeln fanns Conocophillips, det tredje största oljebolaget i USA, som backade 1,2 procent efter att Deutsche Bank sänkt rekommendationen till sälj från tidigare behåll.

Av det som kan komma att påverka börserna senare under dagen är ISM inköpschefsindex från USA för september som publiceras klockan 16.00.


Noteringar kring klockan 15.00
Terminen för Dow Jones +0,029%
Terminen för S&P 500 +0,104%
Terminen för Nasdaq -0,012%

2-åriga USA-räntan -0,008 till 3,975%
10-åriga USA-räntan -0,014 till 4,573%

Olja, US WTI -0,29 USD till 81,37 dollar per fat
Olja, Brent -0,29 USD till 78,88 dollar per fat


Innehåll från Nimway från SonyAnnons

Intuitiv FM-lösning från Sony effektiviserar arbetsplatsen

I takt med att fler och fler återvänder till kontorsarbete i olika former blir det allt viktigare att ha flexibla och tillgängliga FM-assistentverktyg på plats. Sonys FM-lösning Nimway erbjuder information, bokning och översikt av mötes- och arbetsytor, vilket också förenklar social distansiering.

– Nimway ger ökad flexibilitet och effektivitet och sparar därmed både tid och pengar, berättar affärsområdeschef Lars-Gunnar Lundgren på Nimway från Sony.

Behovet av flexibla FM-lösningar har under det senaste årets pandemi varit större än någonsin och de flesta är överens om att efterfrågan bara kommer att öka då de så kallade hybridkontoren blir allt mer populära. Detta ställer dock höga krav på de verktyg som används.

– Nimway är en komplett lösning för den moderna arbetsplatsen. Den fungerar som din personliga assistent under hela arbetsdagen och eliminerar många annars tidskrävande arbetsuppgifter, såsom att hitta vägen till mötesrum, hitta kollegor eller hitta ett ledigt skrivbord, säger Lars-Gunnar.

Nimway vidareutvecklas kontinuerligt och utgör idag en avancerad helhetslösning. Nimway tillhandahåller också nödvändig hårdvara, såsom sensorer i mötesrum och under skrivbord eller skärmar utanför. 

– Nimway utgår från mobilappar för Android och iOS, rumspaneler och digitala planritningar. Det kan anslutas till alla standardkalendersystem, till exempel Office 365, Exchange och Google Suite. 

Kräver ingen träning

Denna flexibilitet i kombination med verktygets omfattande funktionsutbud har resulterat i att Nimway utvecklats till en världsledande tjänst i ett kraftigt växande segment. Genom sitt intuitiva och smidiga gränssnitt och smarta digitala funktioner förenklar Nimway de flesta logistiska utmaningar på kontoret. 

Anpassar kontoret till dina anställda, inte tvärtom

Nimway handlar om att hjälpa företag att anpassa arbetsplatsen till sina anställda, inte tvärtom. Att spendera mindre tid på meta-arbete (jobb man gör innan man kan börja jobba) innebär att anställda har mer tid och energi att spendera på det produktiva, kreativa arbetet som verkligen ger mervärde till verksamheten. De upplever mindre frustration, spontana möten ökar, liksom möjligheterna till mer korspollinering mellan avdelningar. På många sätt bidrar Nimway till en bättre atmosfär på jobbet. Och det bidrar till bättre business.

– När du väljer Nimway hanterar vi allt från installation till justeringar, driftsättning, övervakning och support. Systemet kräver minimal förvaltning och användarna behöver därför ingen som helst träning; man bara laddar ner appen och kör igång, avslutar Lars-Gunnar.

Läs mer om Nimway här 

 

Mer från Nimway från Sony

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nimway från Sony och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?