1515

USA-börserna kan öppna nedåt

USA-terminerna indikerar en oregelbunden till negativ inledning på tisdagens USA-börs efter en attack mot USA:s ambassad i Syrien samt större än förväntat underskott i USA:s handelsbalans.

Texas Instruments steg något i förhandeln efter bolaget prognosuppdatering på måndagskvällen liksom Goldman Sachs efter rapport.

Marknadstemperaturen ca klockan 15.00
-----------------------------------
Terminen för Dow Jones -0,044%
Terminen för S&P 500 -0,046%
Terminen för Nasdaq +0,016%
2-åriga USA-räntan +0,008 4,832%
10-åriga USA-räntan +0,006, 4,807%
Olja, US WTI -0:31 USD, 65:30 USDKursutvecklingen på USA-börserna var volatil under måndagen. Indexen sjönk under större delen av handeln, men kurserna vände tillfälligt uppåt sedan Fed-chefen i St Louis William Poole sagt att ekonomin är robust och att inflationen kommer att avta.

Teknikrelaterade aktier fanns bland vinnarna medan prisnedgången på råvaror bidrog till att pressa olje- och gruvbolag.

Under den sena handeln raderades emellertid uppgången i Dow Jones Industrial ut och indexet stängde i stort sett oförändrat på 11.397. S&P 500 noterades också i stort sett oförändrat medan Nasdaq Composite steg 0,3 procent till 2.173.

Oljepriset vände tillbaka uppåt på tisdagsmorgonen i en teknisk rekyl då oljepriset indikerade klart översålda nivåer. En rapport från IEA och uttalanden från Saudiarabien om att 94 miljarder dollar ska investeras i olje- och gasinfrastruktur satte återigen press på oljepriset.

Enligt det Internationella energiorganet IEA kommer efterfrågan att bli 84,7 miljoner fat olja per dag under 2006, vilket var 100.000 fat mindre än vad som förväntade förra månaden.

Texas Instruments steg i den ordinarie handeln med 2,5 procent. Direkt efter prognosuppdateringen sjönk aktien men återhämtade sig successivt och handlades en dryg halvtimme före börsöppning 0,1 procent upp.

Goldman Sachs steg med 2,2 procent i förhandeln efter det att investmentbanken rapporterat fallande vinster.


Innehåll från HP DevelopmentAnnons

HPs EliteBook - säkra kontorsdatorer optimerade för distansarbete

Framtidens arbetsplats kommer troligtvis vara en hybrid, en blandning av kontors- och distansarbete. Därför är det viktigt nu att företagen ser till att medarbetarnas datorer är optimerade för att arbeta på distans, för att säkerställa produktiviteten. 

– Det har verkligen blivit en positiv effekt av en mycket jobbig situation, i och med att företagen har sett under det senaste året att det fungerat för medarbetarna att jobba på distans. Vi är övertygade om att framtidens arbetsplats kommer att vara någon form av hybridmiljö, där vi kommer att se att man både jobbar på kontoret och på distans, exempelvis hemma, säger Niclas Oldmark, produktchef på HP Sverige.

Utöver att företagen sett att det går att driva sin verksamhet i full skala på distans finns det fler fördelar. Som exempelvis att medarbetare slipper långa pendlingsresor till jobbet, vissa arbetsuppgifter presteras bättre i lugn miljö och det blir lättare att få ihop livspusslet med minskad stress som följd. 

– Det som är viktigt är att företagen säkrar upp att medarbetarnas datorer verkligen är optimerade för distansarbete, vilket många kanske inte har hunnit under själva pandemin. Med våra enheter i serien HP EliteBook får du datorer som verkligen är optimerade för hög produktivitet, berättar Niclas Oldmark. 

Datorerna i HP EliteBook-serien har hög prestanda, kraftfulla processorer och batterierna kommer med tre års garanti. Där lång batteritid medför att jobbet kan skötas en hel dag även när det inte finns tillgång till el. Då distansarbetsplatser oftast inte är anpassade enbart för arbete, som en kontorsplats är, så går det också att välja starkare ljusstyrka på panelen. Så att den går att använda även vid starkt solljus, precis som en mobiltelefon.

– Våra datorer i HP EliteBook-serien har dessutom avancerade inbyggda konferensverktyg, med strategiskt placerade högtalare och mikrofoner för att skapa en bra ljudbild för alla som deltar i videomötet. Vi har också inbyggd brusreduceringsprogramvara som gör att störande bakgrundsljud reduceras bort, ljudteknik som vi utvecklat ihop med Bang & Olufsen, säger Niclas Oldmark. 

Du kan välja på sex olika formfaktorer i EliteBook-serien, från 13,3 tum till 15,6 tums datorer. Säkerheten är inbyggd så dina medarbetare kan surfa säkert när de är uppkopplade på externa nätverk, datorerna kommer med HP Sure View, ett inbyggt sekretessfilter som skyddar din skärm från nyfikna blickar, och Camera Shutter, kameran har en inbyggd slutare som gör att den kan täckas för med ett knapptryck. Skärmen kan på vissa modeller vridas 360 grader, så att datorn fungerar som en datorplatta. 

– För att säkerställa en lång livslängd har HP EliteBooks hög servicebarhet, och de är lätta att uppgradera, exempelvis om det skulle behövas mer kapacitet. Och skulle någon av dina medarbetare ha en svajig uppkoppling hemma är det enkelt att i efterhand koppla till en 4G modul. Datorerna i EliteBook-serien är verkligen våra mest avancerade, bärbara kontorsdatorer och de går att konfigurera på många olika sätt, avslutar Niclas Oldmark. 

Om HP

HP skapar innovativa lösningar för att förenkla och förbättra för alla, överallt. Produktportföljen består av hårdvara och programvara inom en mängd produktområden som skrivare, datorer, skärmar och 3D-skrivare. Läs mer på www.hp.com.

Läs mer om EliteBooks 

 

Mer från HP Development

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med HP Development och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?