Annons

Europabörser: Oljebolag vinnare

De europeiska börserna vände ned på veckans sista handelsdag.

Fallande börser i New York bidrog till nedgången efter vinstvarningar från de amerikanska tungviktarna AMD och 3M. Oljebolagen tillhörde dagens vinnare samtidigt som råoljepriset noterades på nya rekordnivåer.

Dow Jones 50-index sjönk 0,1 procent och Bloomberg European 500 gick ned 0,2 procent.

I London gick BP mot strömmen och steg med 1,3 procent. FTSE 100 stängde ned med 0,1 procent.

Börserna i Tyskland och Frankrike sjönk med 0,3 procent.

I Oslo gick Statoil och Norsk Hydro bra och börsen som helhet steg med 1 procent.

I Finland sjönk börsen 1,1 procent med Nokia i spetsen. Aktien sjönk 2,8 procent i linje med hela tekniksektorn som tillhörde fredagens förlorare. Den danska börsen stängde ner en tiondels procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?