Annons

Stockholmsbörsen: Lugn handel väntas

Handeln på Stockholmsbörsen väntas bli lugn under tisdagen. Nyhetsflödet blir troligen begränsat och börserna i USA håller stängt på grund av nationaldagsfirande, vilket drar ned volymerna betydligt.

"Aktiviteten kommer nog att bli extremt låg i dag. Det är lite av en mellanvecka när man ser över sina positioner och inväntar rapporterna", säger en analyschef till Nyhetsbyrån Direkt.

Kurserna i den inledande handeln väntas dock stiga marginellt, dels med stöd av en positiv kursutveckling i Asien. Tokyobörsens Nikkei 225-index gick upp 0,4 procent och Hang Seng-indexet i Hongkong steg 0,2 procent.

"Jag tror börsen kommer att öppna ett par tiondelar upp och sen ligga och skvalpa där, om det inte händer något stort i Europa", fortsätter analyschefen.

USA-börserna, som på måndagen höll öppet till klockan 19.00 svensk tid, stängde upp. Dow Jones-indexet steg 0,7 procent och S&P 500 stängde upp 0,8 procent. Även Nasdaq gick upp med 0,8 procent.

Ericsson stängde i stort sett oförändrat och Astrazeneca gick ned 1 krona, jämfört med slutkurserna i Stockholm.

Måndagens stora förlorare Millicom, som gick ned 28 procent, väntas fortsätta dra till sig intresse i dag. Flera internationella tidningar skriver om Kinneviks avbrutna försäljning. Enligt Wall Street Journal var det med China Mobile som diskussionerna om försäljning av Millicom hade förts. Priset skulle ha legat på 5,3 miljarder dollar, enligt tidningen, som anger att affären avbröts i sista stund.

Under tisdagen har RNB och Ementor stämma. Klockan 11.00 presenteras massaprisindex för vecka 26 och samtidigt publicerar EMU sin PPI-statistik.

Veckans viktigaste siffra presenteras på fredag då arbetslöshetsstatistiken i USA offentliggörs. Samma dag startar även rapportperioden och först ut är Micronic, Öresund och amerikanska Alcoa.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?