Annons

Avvaktande på Europabörserna

Europabörserna stängde svagt upp på tisdagen, med undantag av Londonbörsen som stängde marginellt ned. Handeln var avvaktande då de trendsättande USA-börserna höll stängt.

Fordon och stål blev sämsta sektorn på tisdagen. Fastigheter, telekomutrustning och bygg fanns bland vinnarna.

Dow Jones 50-index var upp med 0,2 procent.

I Helsingfors var däcktillverkaren Nokian upp 4 procent stärkt av att Morgan Stanley rekommenderade övervikt när investmentbanken tar upp bevakningen.

UPM-Kymmene fortsatte att falla med 0,7 procent efter att bolaget på måndagen meddelat att det kommer att redovisa en negativ vinst per aktie under andra kvartalet.

Helsingforsbörsen steg med 0,2 procent.

Köpenhamnsbörsen var upp med 0,3 procent, med stöd av banksektorn. Jyske Bank tog täten med en uppgång på drygt 3 procent.

Oslobörsen steg 0,6 procent. Mot strömmen gick Statoil, som backade 1 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?