Annons

Tokyo lyfte på starka rapporter

Aktiekurserna i Tokyo fortsatte att stiga under fredagen med stöd från ett positivt rapportflöde. Många indextunga bolag levererar såväl glädjande kvartalsresultat som uppmuntrande framåtblickar.

"Bra resultat från stora bolag som Sony och Komatsu har tagit bort investerarnas farhågor för framtiden", kommenterar Minoru Takada, förvaltare vid Mitsubishi Asset Management i Tokyo, till Bloomberg News.

Sony steg 4,2 procent efter att ha levererat sin första kvartalsvinst på över ett år. Resultatet, som drevs upp av en stark utveckling för platta tv-skärmar och digitalkameror, var dubbelt så högt som analytikernas snittestimat. Dessutom höjde Sony helårsprognosen för rörelseresultatet.

Anläggningsbolaget Komatsu skrev upp sin resultatprognos för helåret med 12,5 procent efter att bolagets rapport visat på en vinstökning på 79 procent. Aktien var initialt upp men avslutade dagen i stor oförändrad.

Även Canon har höjt sin vinstprognos men vägde samtidigt upp det med en sänkta försäljningsutsikter.

Datortillverkaren NEC klättrade 5,6 procent. Kvartalsvinsten steg till 11,5 miljarder yen, jämfört med motsvarande period i fjol som bjöd på en förlust på 5 miljarder.

I Sydkorea hade bland annat finansbolagen en bra dag sedan Woori Finances rapport överraskat positivt. Även Shinhan Financial steg inför sin rapport nästa vecka.

Marknadstemperatur klockan ca 8.40
=======================================
Nikkei 225 +1,1%
Topix Tokyo +1,1%
Hongkongs Hang Seng +0,7%
China Shang Composite -1,2%
China Shenz Composite -1,5%
Sydkoreas Kospi +0,1%
Singapores STI -0,3%
Taiwans Taiex +0,3%


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?