Annons

Wall Street: Tungviktarna tar täten

Tungviktarbolagen tog täten när USA-börserna efter en dryg timmes handel steg. Uppgångarna var relativt blygsamma, i spåren av onsdagskvällens klena avslut på börshandeln, då indexen stängde nära oförändrat.

Börserna fick stöd av en stark delårsrapport från Exxon Mobil samt oväntat stark statistik.

Kring 16.45-tiden hade Dow Jones Industrial stigit 0,4 procent till 11.149, S&P 500 ökade med 0,1 procent till 1.270 och Nasdaq Composite gick upp med 0,2 procent till 2.074.

Handelsvolymen på New York-börsen uppgick till 480 miljoner aktier och till 584 miljoner aktier på Nasdaq.

Bland vinnarsektorerna på torsdagen var mjukvaror, mäklarhus. Även halvledarebolagen hade en stark dag.

Till förlorarna hörde läkemedel, bioteknik och nätverksbolag.

Torsdagseftermiddagens amerikanska statistik fick USA-räntorna och dollarn att vända upp, efter att ha sjunkit i spåren av Beige Book, som publicerades i går.

Orderingången av varaktiga varor ökade med 3,0 procent i juni, mer än väntade 2,0 procent i Bloomberg News prognosenkät, samtidigt som maj-siffran reviderades upp. Nyanmälda arbetslösa pekade i samma riktning, med färre antal än väntat.

Exxon redovisade ett resultat på 1,72 dollar per aktie för det andra kvartalet, vilket var klart bättre än väntade 1,64 dollar. Aktien steg 1,5 procent.

Bristol-Myers Squibbs resultat för kvarvarande verksamhet och exklusive engångsposter blev 0:35 dollar per aktie för andra kvartalet, vilket var bättre än väntade 0:32 dollar per aktie men aktien backade hela 5,9 procent.

Pfizer och Merck steg däremot med 1,4 procent, respektive 0,4 procent.

AT&T steg med 1,2 procent efter att HSBC höjt rekommendationen på aktien till övervikt från neutral.

Den amerikanska tioåriga obligationsräntan var oförändrad på 5,03 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?