Annons

Wall Street: Positiv öppning väntas

USA-terminerna pekar på en svagt positiv öppning i USA på onsdagen efter tisdagens relativt starka uppgång. GM stiger med 4,8 procent medan Amazon handlas ner 17,7 procent i förhandeln. Rekordbudet på HCA kan komma att toppas av Blackstone, skriver Wall Street Journal.

Efter att ha tillbringat en stor del av tisdagen på negativ mark vände USA-börserna till plus under den sista handelstimmen.

Statistik över de amerikanska hushållens syn på ekonomin avvek från förväntningarna med en stärkt dollar och en stigande ränta som följd. Den press som siffrorna gav på aktiemarknaden avtog dock successivt. Dessutom fortsatte oljepriset ned även i den sena handeln.

Vid stängning hade Dow Jones Industrial gått upp med 0,5 procent till 11.104. S&P 500 och Nasdaq Composite steg bägge med 0,6 procent.

Federal Reserves Beige Book kommer klockan 20.00 på onsdagskvällen vilken kommer att studeras närsynt för att spåra sannolikheten för en räntehöjning i augusti. I förra rapporten beskrevs konjunkturen i tämligen ljusa färger men SEB Merchant räknade fram 28 stycken "men"-satser inklämda i texten och räknar med att det kommer att bli lika många denna gång.

General Motors redovisar ett justerat nettoresultat på 2:03 dollar per aktie för det andra kvartalet. Analytikerna hade väntat sig ett resultat per aktie på 0:53 dollar. Aktien stiger med 4,8 procent i förhandeln.

Amazon resultat per aktie det andra kvartalet uppgick till 0:05 dollar, att jämföra med analytikernas prognoser som i snitt var en vinst på 0:07 dollar, enligt Thomson Financial. Detta fick aktien att falla starkt. I förhandeln noteras den ner 17,7 procent.

Sun Microsystems gick andra vägen och steg med 2,7 procent. Sun Microsystems redovisar en förlust på 0:09 dollar per aktie (0:04), inklusive engångsposter, för räkenskapsårets fjärde kvartal, vilket var sämre än förväntade -0:03 dollar per aktie, enligt Thomson Financial. Däremot överträffade företaget marknadens förväntningar vad gällde försäljningen som kom in på 3,8 miljarder dollar, mot förväntade 3,6 miljarder.

Blackstone överväger att lägga ett konkurrerande bud på sjukhusoperatören HCA och toppa det erbjudande på 21,3 miljarder dollar som Bain Capital, KKR och Merrill Lynch presenterade i måndags.

Det skriver Wall Street Journal och hänvisar till en person med insyn i ärendet.


Marknadstemperaturen klockan 14.45
-----------------------------------
Terminen för Dow Jones +0,090%
Terminen för S&P 500 +0,087%
Terminen för Nasdaq +0,201%
2-åriga USA-räntan oför. 5.088%
10-åriga USA-räntan +0,012% 5,075%
Olja, US WTI +0:31 USD 74:06 USDKommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?