Annons

Stockholmsbörsen: Alfa Laval fortsätter uppåt

Stockholmsbörsen öppnade onsdagens handel med stigande kurser då utvecklingen i Mellanöstern kommit i skymundan för rapporter. Den sena uppgången i USA under tisdagen gav stöd liksom stigande kurser i övriga Europa. Alfa Laval fortsatte tisdagens tjurrusning med att stiga ytterligare 4 procent efter den starka rapporten.

Klockan 10.00 noterades OMXS 30-index till 935,3. Detta motsvarar en uppgång med 0,7 procent. DJ Stoxx 50 noterades samtidigt en uppgång med 0,3 procent.

"Det är ganska lugn och avvaktande handel. Vi sitter mest och väntar på Autoliv och Stora Enso som kommer vid lunch. Även Glaxosmithkline kommer vid den tiden. Alfa Laval går vidare efter rapporten och det är ju många som justerar upp estimaten för företaget nu", säger en mäklare till Nyhetsbyrån Direkt.

Från Mellanöstern rapporteras fortfarande inga framgångar i fredsträvandena. Under onsdagen hålls ett toppmöte i Rom om utvecklingen.

Under onsdagskvällen släpps Beige Book i USA som kommer att studeras närsynt för att spåra sannolikheten för en räntehöjning i USA den 8 augusti. Fed Fundsterminerna pekar fortfarande på att sannolikheten är cirka 50/50 för en höjning med 0,25 procent i augusti.

Onsdagen är tung rapportdag på den internationella arenan med rapporter från bland andra Astrazenecas konkurrent Glaxosmithkline och Ericssons konkurrent Lucent.

Alfa Laval fortsatte upp med 7:50 kronor till 225, motsvarande 3,7 procent. Bolaget levererade under tisdagen en kvartalsrapport där såväl resultat som försäljning överträffade analytikernas prognoser.

Stålsektorn är vinnare i Europa under onsdagen, inspirerad av en stark rapport från US Steel som steg med 4,3 procent. Företaget hade under perioden lyckats höja priserna. Arclor stiger med 3 procent i Paris och SSAB med 2:50 till 127:50 i Stockholm, motsvarande 2 procent.

Det nyvaknade intresset för oljebolagen fortsatte under onsdagen. Lundin Petroleum steg med 1:25 kronor till 88 och Tanganyika Oil, som pressats senaste dagarna av sin exponering mot Syrien, steg med 2:75 till 69:50 kronor.

Priset på råolja steg över 75 dollar per fat under måndagskvällen men har under onsdagen sjunkit ner till 73 dollar per fat i London (brent) på spekulationer om att kvällens lagerstatistik i USA ska visa att bensinlagren kommer att vara tillräckliga för att möta den ökade efterfrågan under sommarsäsongen.

Enea steg initialt till 3:53 i öppningshandeln efter rapport men sjönk sedan tillbaka med 5 öre till 3:28.

"Rapporten var i linje med förväntningarna men de tog även en engångspost vilket innebar att de egentligen går bättre än marknadens förväntningar", säger en mäklare till Nyhetsbyrån Direkt.

I Tyskland steg DAX-index med 0,3 procent. Bästa bransch var livsmedel och sämsta detaljhandelsbolag.

I London sjönk FTSE 100 med 0,4 procent. Bästa bransch var hårdvarubolag i IT-sektorn och sämsta var mobilteleföretag.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Moderna FörsäkringarAnnons

Med tillgänglighet och kompetens i första rummet

Moderna Försäkringar har under många år utmärkt sig genom exceptionell service och tillgänglighet i kombination med kompetens inom skadehantering. Nu har kvittot kommit på att det hårda arbetet har gett resultat: bolaget tog hem topplaceringar i Svenska försäkringsförmedlares förenings senaste branschundersökning. 

Moderna Försäkringar knep första- respektive andraplatsen i de två undersökningskategorierna. För Kajsa Peedu, affärsområdeschef Företag och Industri, är det goda resultatet en välkommen bekräftelse på att bolagets strategi lönar sig. 

– Eftersom vi inte har några egna säljare utan enbart sysslar med förmedlade affärer är det kritiskt att ha en god relation med förmedlarna. Medan vi förvisso alltid har fått väldigt positiv feedback är det väldigt roligt att vi placerade oss så bra i branschundersökningen. Det ger oss ett kvitto på att vi gör rätt. 

Kräver gott samarbete

I undersökningen fick försäkringsförmedlarna också uppge vilka faktorer de ansåg vara avgörande för att ett försäkringsbolag ska vara framgångsrikt och ett förstahandsval. I slutänden utkristalliserades tre ord: skadehantering, tillgänglighet och kompetens, varav alla tre har varit ledord hos Moderna Försäkringar sedan många år. 

– Skadehantering är något som alla försäkringsbolag sysslar med, men det är när skadan faktiskt inträffar som bolagen skiljer sig åt – våra allra nöjdaste kunder är de som faktiskt har råkat ut för skador. Det är när skadan inträffar som vår viktigaste leverans sker.

För att leverera en bra lösning till slutkunderna behövs dock ett gott samarbete mellan de som hanterar skadorna och de som säljer och prissätter försäkringarna, det vill säga underwriters.

– Tillgänglighet och kompetens hänger ihop. Idag är förväntningarna på tillgänglighet oerhört stora och för att kunna möta kundernas och förmedlarnas krav arbetar vi ständigt på att öka vår redan höga kompetensnivå.

Handplockad expertis

Under de senaste tio åren har Företag & Industri växt från noll till 75 personer, var och en handplockad för sin expertis och sitt engagemang. Detta har lagt grunden för just det nära och personliga arbetssätt som kännetecknar Moderna Försäkringar. 

– Vi är måna om alla som sitter hos oss och det finns en daglig kontakt mellan förmedlarna, kunderna och oss. Förmedlarna känner oss vid namn och vet att var och en av våra medarbetare har både kompetens och mandat att fatta egna beslut och rätt att teckna försäkring. Du som förmedlare ska veta vem du ska prata med och vi ska vara enkla att komma i kontakt med. Direktkontakten mellan förmedlaren och våra underwriters är extremt viktig för oss. Vi är verksamma i en förtroendebransch där man gör affärer med de man litar på och därför har vi valt att vara det personliga alternativet, avslutar hon.

Läs mer om Moderna Försäkringar här

FAKTA OM MODERNA FÖRSÄKRINGAR

Moderna Försäkringar är en utmanare på den svenska försäkringsmarknaden och erbjuder topprankade försäkringar för det moderna företaget och individen. Moderna i Sverige har idag drygt 470 anställda, med en organisation som är indelad i affärsområdena; Privat, Företag & Industri, Affinity, Operations, Garanti, Djur, Bilsport & Mc samt Atlantica. 

 

Mer från Moderna Försäkringar

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Moderna Försäkringar och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?