Annons

Stockholmsbörsen: Svag börsdag väntas

Stockholmsbörsen väntas få ytterligare en svag till oregelbunden börsdag på tisdagen. Detta efter att USA-börserna stängde oregelbundet och Asien vände ner.

Handeln kan bli avvaktande inför den amerikanske centralbankchefens Ben Bernankes tal inför senaten på onsdag samt amerikanska PPI och KPI-siffror.

På den positiva sidan kan nämnas att SKF:s konkurrent Timken skrivit upp prognoserna och att oljepriset fallit tillbaka något från de allra högsta nivåerna.

Electrolux lämnade före börsens öppning en rapport som kom in något under analytikernas förväntningar medan Husqvarna var något bättre.

Dow Jones Index steg med 0,1 procent till 10.748. S&P noterades samtidigt ned 0,1 procent medan Nasdaq Composite noterades oförändrat.

Efter USA-börsens stängning lämnade SKF:s konkurrent Timken en omvänd vinstvarning för andra kvartalet och helåret 2006. Det är speciellt ståldivisionen som har gått bra under andra kvartalet. Bolaget har också gynnats av lägre pensionskostnader. Aktien steg med 6 procent i efterhandeln.

Den tekniska analysen visar att börsen, enligt RSI, har nått översålda nivåer vilket antyder att en mer eller mindre tillfällig rekyl uppåt borde ligga i korten.

Ur det tekniska perspektivet kan även noteras att den amerikanska dollarn testar huvudmotståndet vid 7.38/40 gentemot den svenska kronan. Dollarn har stärkts den senaste månaden mot övriga valutor sedan Nordkorea testade en missil och konflikten i Mellanöstern brutit ut.

BNP-siffror från Kina indikerar att det är en fortsatt stark tillväxt i Kina som, trots stigande råvarupriser fortsätter att accelerera. Detta ökar trycket på en avkylande politik, noterar SEB Merchant i sitt morgonbrev. En ytterligare räntehöjning kan därmed bli möjlig.

Spelbolagen väntas stå i fortsatt fokus efter att Betonsports blivit anklagade för bedrägeri i USA. Detta väntas sätta de brittiska spelbolagen under fortsatt press under tisdagen.

Oljepriset har de senaste dygnen fallit tillbaka från de allra högsta nivåerna kring 78 dollar per fat och noteras på tisdagsmorgonen till 75:62 dollar per fat i New York (WTI) och 76:28 dollar per fat i London (brent). Nedgången kom efter spekulationer om att FN ska kunna stävja den eskalerande konflikten i Mellanöstern.

På tisdagens agenda står för europeisk del brittiskt KPI för juni samt tyska ZEW-index för juli. Särskilt det sistnämnda brukar dra till sig en del uppmärksamhet.

På eftermiddagen kommer amerikansk statistik i form av PPI och TICS-data.

Under onsdagen talar centralbankchefens Ben Bernankes inför senatens bankutskott och timmen innan har den senaste KPI-siffran från USA släppts.

Under måndagen väntas rapporter från bland andra Castellum, Electrolux, Geveko, Hagströmer & Qviberg, Handelsbanken, Sardus och SSAB.

På den internationella arenan väntas bland andra IBM och Yahoo.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Moderna FörsäkringarAnnons

Med tillgänglighet och kompetens i första rummet

Moderna Försäkringar har under många år utmärkt sig genom exceptionell service och tillgänglighet i kombination med kompetens inom skadehantering. Nu har kvittot kommit på att det hårda arbetet har gett resultat: bolaget tog hem topplaceringar i Svenska försäkringsförmedlares förenings senaste branschundersökning. 

Moderna Försäkringar knep första- respektive andraplatsen i de två undersökningskategorierna. För Kajsa Peedu, affärsområdeschef Företag och Industri, är det goda resultatet en välkommen bekräftelse på att bolagets strategi lönar sig. 

– Eftersom vi inte har några egna säljare utan enbart sysslar med förmedlade affärer är det kritiskt att ha en god relation med förmedlarna. Medan vi förvisso alltid har fått väldigt positiv feedback är det väldigt roligt att vi placerade oss så bra i branschundersökningen. Det ger oss ett kvitto på att vi gör rätt. 

Kräver gott samarbete

I undersökningen fick försäkringsförmedlarna också uppge vilka faktorer de ansåg vara avgörande för att ett försäkringsbolag ska vara framgångsrikt och ett förstahandsval. I slutänden utkristalliserades tre ord: skadehantering, tillgänglighet och kompetens, varav alla tre har varit ledord hos Moderna Försäkringar sedan många år. 

– Skadehantering är något som alla försäkringsbolag sysslar med, men det är när skadan faktiskt inträffar som bolagen skiljer sig åt – våra allra nöjdaste kunder är de som faktiskt har råkat ut för skador. Det är när skadan inträffar som vår viktigaste leverans sker.

För att leverera en bra lösning till slutkunderna behövs dock ett gott samarbete mellan de som hanterar skadorna och de som säljer och prissätter försäkringarna, det vill säga underwriters.

– Tillgänglighet och kompetens hänger ihop. Idag är förväntningarna på tillgänglighet oerhört stora och för att kunna möta kundernas och förmedlarnas krav arbetar vi ständigt på att öka vår redan höga kompetensnivå.

Handplockad expertis

Under de senaste tio åren har Företag & Industri växt från noll till 75 personer, var och en handplockad för sin expertis och sitt engagemang. Detta har lagt grunden för just det nära och personliga arbetssätt som kännetecknar Moderna Försäkringar. 

– Vi är måna om alla som sitter hos oss och det finns en daglig kontakt mellan förmedlarna, kunderna och oss. Förmedlarna känner oss vid namn och vet att var och en av våra medarbetare har både kompetens och mandat att fatta egna beslut och rätt att teckna försäkring. Du som förmedlare ska veta vem du ska prata med och vi ska vara enkla att komma i kontakt med. Direktkontakten mellan förmedlaren och våra underwriters är extremt viktig för oss. Vi är verksamma i en förtroendebransch där man gör affärer med de man litar på och därför har vi valt att vara det personliga alternativet, avslutar hon.

Läs mer om Moderna Försäkringar här

FAKTA OM MODERNA FÖRSÄKRINGAR

Moderna Försäkringar är en utmanare på den svenska försäkringsmarknaden och erbjuder topprankade försäkringar för det moderna företaget och individen. Moderna i Sverige har idag drygt 470 anställda, med en organisation som är indelad i affärsområdena; Privat, Företag & Industri, Affinity, Operations, Garanti, Djur, Bilsport & Mc samt Atlantica. 

 

Mer från Moderna Försäkringar

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Moderna Försäkringar och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?