Annons

Wall Street: Rapportoro får börserna att falla

De amerikanska börserna backade på onsdagen efter att nya bolag svikit marknaden inför rapportsäsongen och därmed spätt på oron om en avmattning i ekonomin.

Omkring klockan 18.45 var Dow Jones Index ned med 0,7 procent till 11.059. Även S&P sjönk med 0,7 procent medan Nasdaq Composite noterades 1,2 procent lägre.

Genentech meddelade att försäljning av cancerpreparatet Avastin var lägre än väntat. Aktien var ned 3,2 procent.

Även båttillverkaren Brunswick gjorde marknaden besviken genom att meddela att bolagets vinst antagligen blir lägre än tidigare förväntat. Aktien backade 5,7 procent.

Microsoft, som blivit bötfällt av EU, föll med 1,6 procent.

På plussidan fanns Alcoa som steg 1,3 procent med hjälp av stigande råvarupriser.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?