1515

Stockholmsbörsen: Volvo och Atlas Copco lyfter på rekommendationer

Stockholmsbörsen öppnade uppåt på onsdagen med stöd från tungviktare såsom Volvo och Atlas Copco som stärkts utav höjda rekommendationer.

Efter en timmes handel hade OMXS30-index stigit med 0,5 procent till 943,3. Aktier till ett värde av 2,1 miljarder kronor hade omsatts.

Efter att ha öppnat några öre upp låg Ericsson klockan 10.00 kring nollstrecket efter tisdagens fall som utlösts av Lucents vinstvarning.

Nokia noterades däremot 2 kronor högre på 141 kronor.

De svenska råvarubolagen fanns bland vinnarna i spåren av höjda priser för såväl koppar och zink som råolja. Boliden noterades 4,50 kronor högre på 132 kronor. Lundin Petroleum och Vostok Nafta var upp 1,4 respektive 1,0 procent till 90 och 455,50 kronor.

Astra Zeneca noterades samtidigt 4 kronor högre på 433,50 kronor. Läkemedelsjätten har av Europeiska läkemedelsmyndigheter fått godkänt för utökat användande av bröstcancerpreparat Arimidex.

Bland de bolag som fått höjda rekommendationer till köp från Deutsche Bank noterades både Holmen och Stora Enso 3,3 procent högre. Metro var däremot oförändrad.

Goldman Sachs höjda rekommendationer för Volvo och Atlas Copco satte upp aktierna med 4,50 respektive 1,50 kronor till 369,50 och 182 kronor. Investmentsbankens sänkta rekommendation för Assa Abloy tog samtidigt ned låsjätten 1 krona till 119 kronor.

Tele2 noterades 50 öre högre på 70,75 kronor. Teleoperatören har under de senaste två veckorna tagit order värda strax under en halv miljard kronor och bolaget spår att marknadsandelar har tagits av Telia Sonera, skriver SvD Näringsliv på onsdagen. Telia Sonera var samtidigt upp 20 öre till 41,50 kronor.

SCA planerar prishöjningar på wellpapp baserat på en bra efterfrågan och stigande kostnader, enligt branschsajten Risi. Aktien noterades 4,50 kronor högre på 299 kronor.

Geveko fanns bland förlorarna, med en nedgång på 2,6 procent till 187 kronor. Bolaget meddelade under morgonen att dess industrirörelse kommer att ha ett lägre resultat i år än i fjol. Samtidigt meddelades dock att en order tecknats med rumänska vägverket värt drygt 800 miljoner kronor.


Innehåll från Nimway från SonyAnnons

Intuitiv FM-lösning från Sony effektiviserar arbetsplatsen

I takt med att fler och fler återvänder till kontorsarbete i olika former blir det allt viktigare att ha flexibla och tillgängliga FM-assistentverktyg på plats. Sonys FM-lösning Nimway erbjuder information, bokning och översikt av mötes- och arbetsytor, vilket också förenklar social distansiering.

– Nimway ger ökad flexibilitet och effektivitet och sparar därmed både tid och pengar, berättar affärsområdeschef Lars-Gunnar Lundgren på Nimway från Sony.

Behovet av flexibla FM-lösningar har under det senaste årets pandemi varit större än någonsin och de flesta är överens om att efterfrågan bara kommer att öka då de så kallade hybridkontoren blir allt mer populära. Detta ställer dock höga krav på de verktyg som används.

– Nimway är en komplett lösning för den moderna arbetsplatsen. Den fungerar som din personliga assistent under hela arbetsdagen och eliminerar många annars tidskrävande arbetsuppgifter, såsom att hitta vägen till mötesrum, hitta kollegor eller hitta ett ledigt skrivbord, säger Lars-Gunnar.

Nimway vidareutvecklas kontinuerligt och utgör idag en avancerad helhetslösning. Nimway tillhandahåller också nödvändig hårdvara, såsom sensorer i mötesrum och under skrivbord eller skärmar utanför. 

– Nimway utgår från mobilappar för Android och iOS, rumspaneler och digitala planritningar. Det kan anslutas till alla standardkalendersystem, till exempel Office 365, Exchange och Google Suite. 

Kräver ingen träning

Denna flexibilitet i kombination med verktygets omfattande funktionsutbud har resulterat i att Nimway utvecklats till en världsledande tjänst i ett kraftigt växande segment. Genom sitt intuitiva och smidiga gränssnitt och smarta digitala funktioner förenklar Nimway de flesta logistiska utmaningar på kontoret. 

Anpassar kontoret till dina anställda, inte tvärtom

Nimway handlar om att hjälpa företag att anpassa arbetsplatsen till sina anställda, inte tvärtom. Att spendera mindre tid på meta-arbete (jobb man gör innan man kan börja jobba) innebär att anställda har mer tid och energi att spendera på det produktiva, kreativa arbetet som verkligen ger mervärde till verksamheten. De upplever mindre frustration, spontana möten ökar, liksom möjligheterna till mer korspollinering mellan avdelningar. På många sätt bidrar Nimway till en bättre atmosfär på jobbet. Och det bidrar till bättre business.

– När du väljer Nimway hanterar vi allt från installation till justeringar, driftsättning, övervakning och support. Systemet kräver minimal förvaltning och användarna behöver därför ingen som helst träning; man bara laddar ner appen och kör igång, avslutar Lars-Gunnar.

Läs mer om Nimway här 

 

Mer från Nimway från Sony

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nimway från Sony och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?