Annons

Europabörser: Spelbolag vinnare

De flesta ledande europeiska börserna steg med några tiondelar under onsdagen. Olje- och gruvbolag gick bra medan finansbolagen tillhörde förlorarna.

Omkring klockan 17.45 var DJ Stoxx 50-index ned 0,1 procent. Bloomberg European 500 hade samtidigt stigit 0,6 procent.

I London gick bankerna Lloyds och Royal Bank of Scotland ned medan Partygaming tillhörde vinnarna. Spekulationer om att det amerikanska lagförslaget om begränsningar i internetspelandet inte ska gå igenom fick aktien att stiga 4,3 procent.

Den tyska börsen var upp 0,3 procent och den franska steg 0,6 procent.

I Norden gick den norska börsen allra bäst med en uppgång på 1,9 procent. I täten fanns oljebolagen, stärka av stigande oljepriser under dagen. Norsk Hydro steg 3,3 procent och Statoil var upp 2,5 procent.

Även i Finland och Danmark var det upp, men med mera beskedliga 0,5 respektive 0,3 procent.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?