1515

Börserna vände ned i New York

Börserna i New York vände ned och stängde med en blandad utveckling. Det efter att börserna öppnat dagen på plus.

Handeln präglades av spekulationer inför den amerikanska rapportperioden som började med Alcoa på måndagskvällen. Alcoa kom in enligt förväntningarna men backade trots det i efterhandeln.

"Vi har haft mycket ekonomiskt momentum vilket har drivit vinsttillväxten. Vi har fortfarande relativt bra utsikter för vinsterna", sa Alec Young på Standard and Poors i New York, enligt Bloomberg News.

Dow Jones Index var upp med 0,1 procent till 11.103. Det bredare S&P 500 steg med 0,2 procent till 1.267, medan Nasdaq Composite noterades 0,6 procent lägre till 2.117.

Aktieomsättningen uppgick till 1,2 miljarder aktier på New York börsen och till nästan 1,6 miljarder på Nasdaq Composite.

Bland de mest omsatta fanns Lucent och Intel som båda backade med 1,3 respektive 2,1 procent. Även Microsoft och Ford tillhörde de mest omsatta men de båda aktierna steg däremot med 0,9 respektive 2,5 procent.

Alcoa presenterade rapport för det andra kvartalet efter stängning och vinsten per aktie blev 0,86 dollar. Vinsten per aktie innehöll fack- och strejkkostnader om 4 cent. Analytikerna hade förväntat sig att vinsten per aktie skulle bli 86 cent, enligt Thomson Financials.

I efterhandeln föll Alcoa med 2 procent till 32,75 dollar per aktie.

Kraft Foods handlades oförändrat sedan de meddelat att de kommer att förvärva den spanska och portugisiska enheten inom United Biscuits Gruop. Värdet på transaktionen uppges vara omkring 1,07 miljarder dollar.

Kimco Realty steg dock med 1,5 procent sedan de gått med på att köpa Pan Pacific Retail Properties för 2,9 miljarder dollar.

Google som inledde dagen i en positiv riktning vände ned och slutade 0,5 procent lägre. Analytikern Safa Rashtchy på Piper Jaffray & Co höjde estimaten för Googles vinst per aktie med 10 cent till 2,26 dollar per aktie för det andra kvartalet.

Exxon Mobil meddelade på måndagen att de har kommit överens med Qatar och Qatars statligt ägda oljeföretag Qatar Petroleum att utveckla ett naturgasprojekt för 3 miljarder dollar, enligt AFX news.

Exxon Mobile klättrade med 0,3 procent på börsen.

Boeing steg, upp 0,5 procent, efter att konkurrenten Airbus SAS fått färre kontrakt än Boeing under det första halvåret.

Cisco backade, ned 2,2 procent, i likhet med många andra datarelaterade aktier

På makrosidan ökade grossistlagren med 0,8 procent i maj, jämfört med månaden före, enligt USA:s handelsdepartement. Analytikerna hade räknat med att grossistlagren skulle öka med 0,5 procent, enligt Bloomberg News snittprognos.

Oljepriset har backat sedan det nådde rekordnivåer över 75-dollar i förra veckan. Omkring klockan 22.10 handlades WTI-kontraktet för leverens i augusti på Nymex till 73,45 dollar per fat, vilket motsvarar en nedgång med på 0,16 dollar.

På räntemarknaden noterades den amerikanska tioåriga räntan till 5.126 procent, vilket var i linje med fredagens stängningsnotering.

Astra Zeneca noterades 37 öre lägre jämfört med stängningsnoteringen i Stockholm. Ericsson motsvarande ned med 20 öre.Innehåll från SAVRAnnons

Flytta dina fonder på tre minuter – och optimera din vinst

Många fondsparare vet inte att de kan flytta sina fonder för att få bättre sparvillkor. Detta gör att svenskar varje år betalar miljarder i onödiga avgifter – pengar som kunde gått till spararna istället.

Fonder är en av våra mest populära sparformer och 76% av vuxna svenskar har ett fondsparande – antingen privat eller genom tjänstepensionen. Dock vet många inte att man kan flytta sina fonder mellan olika banker och spartjänster, för att på så sätt förbättra villkoren för sitt sparande. Resultatet av detta är att en stor del av befolkningen har kvar sitt sparande på banker och nätbanker med dåliga villkor, och därmed betalar onödigt mycket i fondavgifter.

Fondavgiften varierar från fond till fond beroende på hur aktivt förvaltad fonden är. Kort sagt: ju mer aktiv förvaltare, desto högre avgift. I snitt kostar en svensk fond 1,38% per år. Det kan låta lite, men samtidigt ha oväntat stora konsekvenser för ett långsiktigt sparande.

Ett provisionsfritt sparande

Fondutmanaren Savr erbjuder samma fonder och säkerhet som banker och nätbanker, men med rabatt på fondavgifterna. Detta kan de göra tack vare att de, till skillnad från bankerna, inte tar någon provision för att förmedla fonder till spararna. De ger istället tillbaka fondprovisionen till sina kunder. Genom att återinvestera provisionen kan Savrs genomsnittskund spara 145 226 kr extra på 30 år* – pengar som annars gått till banken.

Flytta dina fonder – på tre minuter

För att öppna upp ett provisionsfritt sparande för fler, har Savr utvecklat och lanserat en automatisk flyttjänst som gör att den som har ett befintligt fondsparande snabbt och enkelt kan begära en flytt till deras plattform – utan att först behöva sälja av sitt innehav.

Detta betyder att spararna får ta del av sina fonders utveckling under den pågående flytten, men också att de slipper den skatteeffekt som annars uppstår när man sätter in och tar ut pengar på ett ISK-konto.

Att begära en fondflytt till plattformen görs på savr.com, och tar ungefär tre minuter. Hur lång tid det tar för flytten att färdigställas beror på spararens befintliga bank, men vanligtvis tre till sex veckor.

*Startkapital 60 000 kr, månadsspar 1000 kr, 8% avkastning/år.

Om Savr:

Savr är spartjänsten som ger sina kunder 30-50% rabatt på fondavgifterna jämfört med bankerna, men med samma statliga garantier och skydd som banken.

Till skillnad från banker och nätbanker betalar Savr tillbaka fondprovisionen till sina kunder. Detta resulterar i att de kan erbjuda samma fonder som bankerna, men till lägre avgifter. Istället för fondprovision tar de endast en fast plattformsavgift på 0,09%.

Savr har över 65 000 sparare, och var 10:e minut flyttas ett sparande till Savr.

 

Mer från SAVR

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SAVR och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?