1515

Börsen: Tele2 bland förlorarna på vikande börs

Stockholmsbörsen vände ned under onsdagen efter en inledande uppgång. Tele 2 föll kraftigt efter en väntat svag rapport.

Stockholmsbörsen fortsatte upp i den inledande handeln, i linje med övriga Europa. Uppgången på Wall Street på tisdagen gav stöd. Men kurserna vände ned under eftermiddagen.

OMXS-index backade med 0,4 procent till 337,8 och det smalare OMXS30-index gick ned 0,5 procent till 1 041,1.

Bland förlorarna fanns teleoperatören Tele 2 som föll med 8,0 procent till 84 kronor. Bolaget redovisade en rörelsevinst på 1,37 miljarder kronor för första kvartalet, jämfört med vinsten på 1,41 miljarder kronor motsvarande period i fjol. Analytiker hade i genomsnitt väntat sig en rörelsevinst på 1,61 miljarder kronor enligt Reuters enkät. Enligt bolaget handlar försämringen om att det just nu är läge för att satsa på tillväxt, framför allt på bredband och mobiltelefoni.

Operatören Millicom, som också ingår i Stenbeck-sfären, föll med 7,2 procent till 327:50 kronor.

Konkurrenten Telia Sonera föll 2,2 procent till 45:40 kronor.

Bankjätten Nordea redovisar en rörelsevinst på 858 miljoner euro för första kvartalet. Det kan jämföras med vinsten på 688 miljoner euro ett år tidigare. Analytikerna hade räknat med en rörelsevinst på 758 miljoner kronor. Men räntenettot, bankens intjäning på räntor minus kostnaderna för räntor, steg långsammare än väntat. Ökningen stannade på 3 procent. Dessutom var vinsten från avgifter och provisioner lägre än analytikernas förväntningar. Aktien backade med 2,4 procent till 93:50 kronor.

Börsägaren OMX steg med 5,3 procent till 148 kronor. Den sameuropeiska börsen Euronext sade på onsdagen att den för samtal med den tyska börsen om ett eventuellt samgående.

Verkstadskoncernen Sandvik, som steg kraftigt efter en urstark rapport på tisdagen, fortsatte upp 2,3 procent till 510 kronor. Atlas Copco var upp 1,8 procent till 223:50 kronor.

Alfa Laval, som också steg kraftigt på tisdagen, klättrade 5,6 procent till 265 kronor.

Medicinteknikföretaget Qmed redovisar en vinst efter skatt på 39 miljoner kronor för det första kvartalet i år. Det kan jämföras med vinsten på 3,5 miljoner kronor motsvarande period i fjol. Aktien var upp 6,2 procent till 350 kronor.

Dagens förlorare var Artimplant som rasade 15,3 procent till 6:10 kronor. Bolaget redovisar en förlust efter finansnetto på 10,4 miljoner kronor för årets första kvartal. Motsvarande period 2005 var förlusten 9,1 miljoner kronor.


Innehåll från GetacceptAnnons

Försäljning digitalt – kan ge upp till 30% högre hitrate

Att sälja digitalt kan lätt förknippas med en opersonlig säljprocess. Det blir svårare att visa vår personlighet, och offerten drunknar i en mailkorg tillsammans med minst tio andra. Så hur gör man för att inte bara klara av, utan till och med förbättra, sin försäljningsprocess när man säljer digitalt? 

– Det handlar om att hitta kommunikationskanaler som inte redan är mättade, säger medgrundaren av Vainu, Mikko Honkanen.

På Vainu har man tagit i bruk GetAccept i sina säljprocesser för att bättre kunna följa varje steg av säljprocessen via data - inte bara genom magkänsla. När de testade att skicka avtal både med och utan GetAccepts videofunktion, fick de högre stängningsfrekvens på de offerter som skickades med videopresentation. 

– Även om många vet att video är bra i alla möjliga sammanhang idag, är det ändå få B2B-bolag som nyttjar det. Därför är det en kommunikationskanal som gör det enkelt att sticka ut, menar Mikko Honkanen.

När Samir Smajic, VD och medgrundare av GetAccept, startade företaget 2015 så var det redan tydligt att digitalt var framtiden för B2B-försäljning. Sedan har utvecklingen gått snabbare än man räknat med.

– Att kunna ge en riktigt bra digital kundupplevelse, dubblar enligt McKinsey & Co sannolikheten för att stänga affären. Och det gör man inte genom att bara skicka en massa mail. E-signering är ett sätt att öka sin hitrate, men adderar man funktioner som engagerar, exempelvis chatt, video, en snygg paketering av sitt avtal och automatiska påminnelser, så ökar sannolikheten ännu mer.

Bland de som använder GetAccept så har de som använder fler engagerande funktioner i sina utskick upp till 30% högre hitrate, än de som endast skickar iväg ett avtal för e-signatur. Ingen vill ha en tråkig säljprocess, och kan man hitta sätt att göra den intressant och interaktiv kommer inte bara kunden bli nöjdare, utan du skapar också en snabbare och smidigare försäljningsprocess. 

– Det ligger kvar en gammal myt om att bolag inte är redo att börja arbeta såhär, och att det bara funkar på mindre affärer. Faktum är att data visar att 70% av företag är beredda att göra affärer upp till fem hundra tusen kronor i en onlinemiljö. En annan vanlig fördom är att kundens kund vill ha det på det traditionella viset. Men det är inte sant. Vi får ständigt kommentarer från våra kunder där de berättar om hur nöjda deras kunder blivit med det nya, förenklade sättet att signera avtal. Och det får våra kunder att se bra ut, säger Samir Smajic. 

Att komma igång med en mer engagerande digital säljprocess behöver varken vara tidskrävande eller svårt. I GetAccept har du allting samlat och får både översikt, automation och kommunikation i ett och samma verktyg. Att komma igång behöver inte ta mer än någon timme - även för det lite större säljteamet. 

Lär dig mer och boka en demo med GetAccept idag! 

Mer från Getaccept

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Getaccept och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?