1515

Nervöst på börsen

Efter en stark inledning på fredagen med en uppgång på 1 procent faller Stockholmsbörsen. Nästan hela uppgången är utraderad.

Vid 12:20 låg OMXS30 på 951,77, vilket motsvarar en uppgång med 0,2 procent. Handeln var oregelbunden och nervös.

"Det här dagen kan sluta hur som helst. Om en timme kan indexet mycket väl vara på +1 procent igen", säger en mäklare till Nyhetsbyrån Direkt.

En annan mäklare tror att det är tvångsförsäljningar i överbelånade portföljer som rör till det:
"Det handlar om nervositet och överbelåning som måste korrigeras. Det är sånt som sker i sådana här nedgångar men när försäljningarna är gjorda ser jag ingen anledning till att det inte ska vända upp igen".

Ericsson handlades ner till 23 kronor innan aktien återhämtade sig till 23,20. Att titta på tekniska gränser för aktien är ointressant, enligt mäklare.
"Det är fullständigt oväsentligt just nu. Det enda det handlar om är när hela marknaden vänder. Då vänder det för Ericsson också", säger en mäklare till Nyhetsbyrån Direkt.

"Det är optionslösen i dag och det kan röra till det en del. Antagligen stänger Ericsson över 23 kronor", säger en annan mäklare.

Han tycker att det egentligen inte är så mycket nytt som hänt på nyhetsfronten under veckan.
"Vi har gått från en perfekt makromiljö till en nästan perfekt makromiljö. Att tala om att det är kris är löjligt", säger mäklaren.

Efter Ericsson var det Astrazeneca tyngde OMXS30 mest, Astra backade 3,50 kronor till 385,00.

Gruvbolagen tog en viss revansch efter de senaste dagarnas ras, detta trots att kopparterminerna låg svagt på minus i London. Boliden var upp 4,50 kronor till 128,50 och Lundin Mining 10 kronor till 202,50. Boliden var den mest omsatta aktien efter Ericsson

"Gruvbolagen kan mycket väl stänga på minus innan dagen är slut", kommenterar en mäklare.

Även de oljerelaterade bolagen återhämtade sig. Lundin Petroleum steg 2 kronor till 90,50 medan Vostok Nafta var upp 5,50 till 480 kronor. I London var råoljeterminen upp med 50 cent till 70,17 dollar per fat.

En annan vinnare var Securitas som steg med 3 kronor.

Assa Abloy backade 50 öre till 121 kronor. Bolaget meddelande på morgonen att man byter ut sin chef för divisionen Asia Pacific. ABB var upp 1,50 till 92,75 kronor och Volvo steg 3,00 till 355,50.

Bankerna handlades upp marginellt. SHB var upp 2 kronor och Föreningssparbanken 1 krona.

Hennes & Mauritz var oförändrad på 259 kronor. Amerikanska konkurrenten GAP steg nära 3 procent i torsdagens efterhandel sedan bolaget presenterat sin delårsrapport.

Omsättningen på Stockholmsbörsen var 10,9 miljarder kronor.

Utvecklingen i resten av Europa var i linje med Stockholm. Både DAX-index och FTSE 100 utvecklades likt OMXS30. De föll tillbaka mot nollstrecket efter initiala uppgångar.


Innehåll från Nimway från SonyAnnons

Intuitiv FM-lösning från Sony effektiviserar arbetsplatsen

I takt med att fler och fler återvänder till kontorsarbete i olika former blir det allt viktigare att ha flexibla och tillgängliga FM-assistentverktyg på plats. Sonys FM-lösning Nimway erbjuder information, bokning och översikt av mötes- och arbetsytor, vilket också förenklar social distansiering.

– Nimway ger ökad flexibilitet och effektivitet och sparar därmed både tid och pengar, berättar affärsområdeschef Lars-Gunnar Lundgren på Nimway från Sony.

Behovet av flexibla FM-lösningar har under det senaste årets pandemi varit större än någonsin och de flesta är överens om att efterfrågan bara kommer att öka då de så kallade hybridkontoren blir allt mer populära. Detta ställer dock höga krav på de verktyg som används.

– Nimway är en komplett lösning för den moderna arbetsplatsen. Den fungerar som din personliga assistent under hela arbetsdagen och eliminerar många annars tidskrävande arbetsuppgifter, såsom att hitta vägen till mötesrum, hitta kollegor eller hitta ett ledigt skrivbord, säger Lars-Gunnar.

Nimway vidareutvecklas kontinuerligt och utgör idag en avancerad helhetslösning. Nimway tillhandahåller också nödvändig hårdvara, såsom sensorer i mötesrum och under skrivbord eller skärmar utanför. 

– Nimway utgår från mobilappar för Android och iOS, rumspaneler och digitala planritningar. Det kan anslutas till alla standardkalendersystem, till exempel Office 365, Exchange och Google Suite. 

Kräver ingen träning

Denna flexibilitet i kombination med verktygets omfattande funktionsutbud har resulterat i att Nimway utvecklats till en världsledande tjänst i ett kraftigt växande segment. Genom sitt intuitiva och smidiga gränssnitt och smarta digitala funktioner förenklar Nimway de flesta logistiska utmaningar på kontoret. 

Anpassar kontoret till dina anställda, inte tvärtom

Nimway handlar om att hjälpa företag att anpassa arbetsplatsen till sina anställda, inte tvärtom. Att spendera mindre tid på meta-arbete (jobb man gör innan man kan börja jobba) innebär att anställda har mer tid och energi att spendera på det produktiva, kreativa arbetet som verkligen ger mervärde till verksamheten. De upplever mindre frustration, spontana möten ökar, liksom möjligheterna till mer korspollinering mellan avdelningar. På många sätt bidrar Nimway till en bättre atmosfär på jobbet. Och det bidrar till bättre business.

– När du väljer Nimway hanterar vi allt från installation till justeringar, driftsättning, övervakning och support. Systemet kräver minimal förvaltning och användarna behöver därför ingen som helst träning; man bara laddar ner appen och kör igång, avslutar Lars-Gunnar.

Läs mer om Nimway här 

 

Mer från Nimway från Sony

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nimway från Sony och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?