1515

Datortillverkare pressade Nasdaq

Tisdagens USA-handel bjöd på relativt små indexrörelser. Datortillverkarna stack ut på minussidan inför Hewlett-Packards rapport, vilket pressade Nasdaq.

Vid stängning hade Dow Jones sjunkit 0,1 procent 11.420, S&P 500 var 0,2 procent ned och Nasdaq hade tappat 0,4 procent. Antalet omsatta aktier uppgick till 1.686 miljoner på New Yorkbörsen och till 2.072 miljoner på Nasdaq.

Producentpriserna i USA steg 0,9 procent i april jämfört med mars, mer än väntade 0,8 procent. Ökade energipriser slog igenom i PPI-siffran. Å andra sidan steg kärn-PPI med endast 0,1 procent mot väntade 0,2 procent. Samtidigt minskade bostadsbyggandet med 7,4 procent i april, mot väntade -0,5 procent enligt Bloomberg News prognosenkät.

Hårdvarusektorn satte ordentlig press med Apple ned 4,2 procent. HP, vars rapport släptes efter stängning, tappade 1,6 procent i den ordinarie handeln. Rapporten kommer bara en vecka efter Dells vinstvarning. Dell sjönk 2,3 procent.

Strax efter att rapporten släppts hade HP-aktien stigit med drygt 3 procent i efterhandeln.

Vid sidan av pressen från vissa av hårdvarubolagen tyngdes Nasdaq också av kontorsmaterieljätten Staples som sjönk 6,1 procent. Staples redovisade en försäljningsökning i jämförbart butiksbestånd på 1 procent, vilket var den lägsta tillväxten för ett enskilt kvartal på tre år.

Detaljhandelsjätten Wal-Mart placerade sig på vinarlistan med en uppgång på 1,4 procent efter att ha släppt sina kvartalssiffror. Resultatet på 0:63 dollar per aktie, för perioden februari-april, överträffade analytikernas snittestimat på 0:61 dollar. Wal-Marts sammanlagda intäkter steg under perioden till 80,5 miljarder dollar (71,7).

Byggvaruhuskedjan Home Depot redovisade ett resultat på 70 cent per aktie för årets första kvartal, vilket var bättre än väntade 67 cent per aktie. Aktien intog dock en bottenplacering med en nedgång på hela 5,1 procent. En kvartalsförsäljning något under förväntan i kombination med den dåliga byggstatistiken för april pressade aktien.

Fordonstillverkarna hade en motig dag. I en analys från Deutsche Bank talas det om en svag utveckling för industrin under maj månad. GM:s försäljning spås backa 22 procent, jämfört med motsvarande månad i fjol, och för Ford är prognosen minus 6 procent.

GM pressades också av ett fackligt beslut som kan komma att beröra bolagets underleverantör Delphi. Om konkursdomstolen beslutar sig för att riva upp gällande kollektivavtal är risken för strejk stor, vilket i sin tur kan få stora konsekvenser för GM, enligt AFX News.

GM-aktien noterades 2,6 procent ned och Ford sjönk 1,5 procent.

Läkemedelsaktierna var en av de sektorer som bidrog på plussidan. Bristol-Myers Squibb steg 0,5 procent. Bolagets antipsykotiska preparat Abilify förlänger signifikant tiden fram till återfall hos vuxna patienter med manodepressivitet, enligt en studie.

Andra draglok i sektorn var Abbott som gick upp 0,9 procent och Merck som steg 1,2 procent.

Dow Chemical var 1,1 procent upp efter att J.P Morgan uppgraderat bolagets aktie till övervikt från tidigare neutral.

Den amerikanska tioåriga räntan var 6 punkter ned till 5,10 procent.


Innehåll från Nimway från SonyAnnons

Intuitiv FM-lösning från Sony effektiviserar arbetsplatsen

I takt med att fler och fler återvänder till kontorsarbete i olika former blir det allt viktigare att ha flexibla och tillgängliga FM-assistentverktyg på plats. Sonys FM-lösning Nimway erbjuder information, bokning och översikt av mötes- och arbetsytor, vilket också förenklar social distansiering.

– Nimway ger ökad flexibilitet och effektivitet och sparar därmed både tid och pengar, berättar affärsområdeschef Lars-Gunnar Lundgren på Nimway från Sony.

Behovet av flexibla FM-lösningar har under det senaste årets pandemi varit större än någonsin och de flesta är överens om att efterfrågan bara kommer att öka då de så kallade hybridkontoren blir allt mer populära. Detta ställer dock höga krav på de verktyg som används.

– Nimway är en komplett lösning för den moderna arbetsplatsen. Den fungerar som din personliga assistent under hela arbetsdagen och eliminerar många annars tidskrävande arbetsuppgifter, såsom att hitta vägen till mötesrum, hitta kollegor eller hitta ett ledigt skrivbord, säger Lars-Gunnar.

Nimway vidareutvecklas kontinuerligt och utgör idag en avancerad helhetslösning. Nimway tillhandahåller också nödvändig hårdvara, såsom sensorer i mötesrum och under skrivbord eller skärmar utanför. 

– Nimway utgår från mobilappar för Android och iOS, rumspaneler och digitala planritningar. Det kan anslutas till alla standardkalendersystem, till exempel Office 365, Exchange och Google Suite. 

Kräver ingen träning

Denna flexibilitet i kombination med verktygets omfattande funktionsutbud har resulterat i att Nimway utvecklats till en världsledande tjänst i ett kraftigt växande segment. Genom sitt intuitiva och smidiga gränssnitt och smarta digitala funktioner förenklar Nimway de flesta logistiska utmaningar på kontoret. 

Anpassar kontoret till dina anställda, inte tvärtom

Nimway handlar om att hjälpa företag att anpassa arbetsplatsen till sina anställda, inte tvärtom. Att spendera mindre tid på meta-arbete (jobb man gör innan man kan börja jobba) innebär att anställda har mer tid och energi att spendera på det produktiva, kreativa arbetet som verkligen ger mervärde till verksamheten. De upplever mindre frustration, spontana möten ökar, liksom möjligheterna till mer korspollinering mellan avdelningar. På många sätt bidrar Nimway till en bättre atmosfär på jobbet. Och det bidrar till bättre business.

– När du väljer Nimway hanterar vi allt från installation till justeringar, driftsättning, övervakning och support. Systemet kräver minimal förvaltning och användarna behöver därför ingen som helst träning; man bara laddar ner appen och kör igång, avslutar Lars-Gunnar.

Läs mer om Nimway här 

 

Mer från Nimway från Sony

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Nimway från Sony och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?