1515
Annons

USA-börserna: Nasdaq vänder nedåt

Börserna i New York vände nedåt efter en dryg timmes handel. Arbetsmarknadsstatistik och ett lägre oljepris ingöt till en början mod hos investerarna, men sedan har trenden framför allt på Nasdaq var nedåtriktad.

Dow Jones Industrial var vid klockan 16.45 i stort oförändrad på 12.303. S&P 500 backade med 0,2 procent till 1.410, medan Nasdaq Composite sjönk 0,5 procent till 2.446.

Antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA minskade med 34.000, till 324.000 personer, under vecka 48, enligt statistik från det amerikanska arbetsmarknadsdepartementet.

Makrofokus ligger emellertid i första hand på de sysselsättningssiffror för november månad som släpps på fredag eftermiddag.

Stålbolagen ser ut att gå mot en bra börstorsdag och låg sektormässigt i täten efter en dryg timmes handel. US Steel var upp drygt 2 procent och Nucor handlades upp med över 3 procent.

Bostadsbyggarna hade det tuffare och backade på bred front. Credit Suisse har nedgraderat sektorn till undervikt efter hänvisat till oro för marginalutveckling. KB Home backade 3,2 procent och Pulte Homes en bit under 3 procent.

Qualcomm steg 3,1 procent. American Technology Research har lagt in aktien på sin fokuslista och menar att Qualcomm kan komma att gynnas av utvecklingen inom mobilt bredband.

General Motors marknadschef spår att den nedåtgående kurvan i bolagets USA-försäljning har nått botten och bolaget hoppas nu att nästa år kunna bryta en fyra år lång negativ trend på den amerikanska marknaden. Aktien handlades upp under införhandeln men när det var skarpt läge singlade kursen långsamt nedåt, ned 0,9 procent under inledningshandeln.

Eli Lilly släppte under dagen en rad prognoser, däribland en upprepning av resultat- och försäljningsprognoser för 2006, där den senare spås bli i den lägre delen av intervallet 7-9 procent. Aktien backade 1,1 procent.

Boeing har fått en order från Lufthansa på 20 plan, motsvarande ett värde om 5,5 miljarder dollar. Aktien inledde optimistiskt, men föll tillbaka efterhand och noterades vid 16.30-tiden 0,3 procent lägre.

På räntemarknaden noterades tioåringen 1 punkt lägre på 4,48 procent.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?