1515

Wall Street: Fortsatt uppåt

De amerikanska börserna stängde positivt på torsdagen efter att ha handlats oregelbundet under större delen av dagen.

Oljepriserna rekylerade upp till över 60 dollar per fat efter budskap från Opec om möjliga produktionsminskningar för att försvara ett prisgolv på 50 dollar per fat.

Dow Jones stängde 0,1 procent upp på 11.867. Samtidigt ökade Nasdaq Composite 0,7 procent och S&P 500 klättrade 0,2 procent.

Aktieomsättningen uppgick till 948 miljoner på Nasdaq och på New York-börsen var omsättningen 1.673 miljoner. Bland de mest omsatta aktierna fanns Sun Microsystems Microsoft och Lucent.

Caterpillar hörde till dagens vinnare efter att bolaget blivit uppmärksammat av Merrill Lynch. Aktien steg 4,1 procent.

US Steel ökade med 8,4 procent efter spekulationer om att bolaget är en uppköpskandidat.

Marriot International meddelade att de förväntas överträffa analytikernas prognoser för helåret och steg 6,6 procent.

Även Wyeth meddelade en ökad prognos, samt att bolaget planerar att ansöka om godkännande hos FDA för 11 nya preparat i år och nästa år. Aktien sjönk med ändå med 0,5 procent.

Oljesektorn fanns bland vinnarna, exempelvis Exxon Mobil som handlades upp i linje med det ökande oljepriset och steg 1,1 procent.

Starbucks ökade 7,6 procent. Kedjan sa att den planerar att mer än tredubbla antalet butiker till 40.000 världen över, 10.000 fler än det tidigare målet.

Hewlett-Packard tappade 0,5 procent under press av en analys från Prudential. Prudential, som nu inleder bevakningen av aktien, tror att vinstutvecklingen kan komma att göra investerare besvikna. Aktien får rekommendationen undervikt med en riktkurs på 31 dollar.

"Vi tror att efterfrågan på it, och därmed vinsterna för hårdvarubolagen, kommer att hamna lägre än förväntningarna under de kommande kvartalen", skriver Prudential i sin analys enligt Bloomberg News.

Ford föll för första gången på fyra dagar efter uppgifter om att bolaget troligen inte kommer att genomföra ett samarbete med Renault och Nissan Motor. Aktien handlades 2,7 procent ned.

Wal-Marts jämförbara försäljning i USA steg cirka 1,3 procent i september. Bolaget spår nu att försäljningen i oktober kommer att stiga med 2-4 procent. Aktien sjönk 2,3 procent.

Stormarknadskedjan Costco sjönk inledningsvis men stängde oförändrat sedan försäljningen i jämförbara butiker tappat fyra procent i september.

Oriflames konkurrent Avon fick en sänkt rekommendation från Bear Stearns och föll 0,8 procent.

På räntemarknaden hade den tioåriga räntan gått upp 5 punkter till 4,61 procent.Innehåll från SundbornPendénAnnons

En oberoende och lösningsorienterad partner löser ert behov av modern lager och logistik

Har ni några funderingar gällande hyresavtal, lagerbehov, strategi och möjligheter kopplade till företagets logistikfastigheter? Finns behov av större, fler, nya eller flytt av lokaler på grund av tillväxt eller ändrade behov? Vilka möjligheter som finns kan en lösningsorienterad, oberoende och lyhörd fastighetskonsult svara på. 

Bakom SundbornPendén, mäklare av kommersiella ytor inom lager och logistik, finns en dynamisk duo som kan bilda ett tillitsfullt samarbete. SundbornPendén är med kunden och driver processen att uppgradera hyresavtal för logistikfastigheter från ax till limpa och är duktiga på att få fram exakt vad kunden vill ha. Nyckeln till att framgången sitter i nätverket, som har byggts upp under grundarna Kristian Sundborn och Tomas Pendén gemensamma erfarenhet från många år i branschen. 

– Vi har en unik kombination av kompetens, ambition, teknik och ett starkt nätverk, vilket gett oss ett gott rykte och återkommande kunder. Vi känner de fastighetsägare som är duktiga på att bygga moderna logistiklösningar och vår roll är att hitta en lösning som förhåller sig till rätt produkt, rätt pris och rätt läge för kunden. Vi är oberoende, ser det faktiska behovet, lösningsorienterade och ser hur man kan tänka strategiskt för att bygga en grund för hållbar tillväxt med modern lager och logistik, säger Kristian Sundborn.

Lösningsorienterade och fria från begränsningar

Eftersom SundbornPendén är en oberoende aktör finns inga begränsningar, varken interna eller externa, för att lösa det som kunden behöver. Att kunna presentera hela marknaden är bra för alla delar i affären att byta logistikfastighet.  

– Vi kan anta en större komplexitet är vad de stora bolagen kan. Det som skiljer oss är att vi inte behöver ta hänsyn till olika interna avdelningar och vi hanterar komplexa affärer med en unik effektivitet och transparens gentemot alla inblandade aktörer, säger Tomas Pendén.

Fyra nyckelpunkter där SundbornPendén tidseffektivt hjälper kunden från ax till limpa:
1. Interndialog, fastställande av kravspec, markletning - cirka 1 månad.
2. Val av samarbetspartner/fastighetsägare - cirka 1 månad.
3. Signatur och avtalsförhandling - cirka 1–2 månader beroende på kundens interna processer.
4. Signering av bygglov, markberedning, byggnation - cirka 12–18 månader där vi är med från ax till limpa.

Om SundbornPendén
SundbornPendén har arbetat med logistikfastigheter i 20 år, spetskompetens – ser till att varuägaren, hyresgästen som vill bygga sitt lager om minst 20 000 kvm går i mål inom sin tidsram, exempelvis 2 år.

sundbornpenden.se

Läs mer på vår LinkedIn

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med SundbornPendén och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?