Annons

Wall Street: Fedprotokoll höjde humöret

Humöret var uppåt på de amerikanska börserna sedan marknaden allt mer tagit till sig Feds protokoll från i tisdags, som på nytt signalerade att räntehöjningarna inte kommer att bli många och att de går mot ett slut.

"Bara tanken på att Fed nu åtminstone tar en paus i sina räntehöjningar, hjälper till att ge markanden stöd", sade Alan Gayle, förvaltare på Trusco Capital Management i Richmond till Bloomberg News.

Vid stängningsdags hade
marknaden successivt stigit under onsdagen för att stänga nära dagshögsta i sluthandeln.

Dow Jones Industrial
Average klättrade 0,3 procent till 10.880. Nasdaq var upp 0,9 procent på 2.263 medan S&P 500 noterades 0,4 procent högre.

Omsättningen uppgick till
1.840 miljoner aktier på Nyse medan motsvarande siffra på Nasdaq uppgick till 1.962 miljoner aktier.

I läkemedelssektorn steg
Pfizer och Merck med 3,2 respektive 1,2 procent. Johnson&Johnson avancerade 1,5 procent.

Bland halvledarbolagen klättrade
Texas Instruments 0,9 procent samtidigt som Intel noterades 1,3 procent högre. Cisco steg 2,3 procent.

"Nästa vecka kommer
bolag som Alcoa och Intel att komma med kvartalsrapporter, vilket kommer att vara nästa katalysator för aktiemarkanden", sa Olivier Tellier, fondmanager på Oudart Gestion i Paris, enligt Bloomberg News.

Bland övriga bolag
steg Google med 2,3 procent. Företaget har fått en höjd rekommendation från Bears Stearns till "outperform" från tidigare "peerperform".

Ett annat bolag
att stiga var Hewlett-Packard sedan bolaget deklarerat att man avser öka konsumentförsäljningen genom att lansera en ny storbildstv, vilken ska vara lätt att ansluta till PC och Internet. Aktien steg med 2,9 procent.

Citigroup sjönk med
90 cent till 48,39 dollar per aktie sedan Bank of America sänkt sin rekommendation för bolagets aktie. Konkurrensen och ett besvärligt ränteläge anses inte gynna Citigroup enligt Bank of America.

Bland förlorarna i
Dow Average återfanns även Home Depot vars aktie sjönk med 2,0 procent efter att en konkurrent fått sänkt rekommendation efter en tilltagande oro för den amerikanska fastighetsmarknaden.

På obligationsmarkanden noterades
den tioåriga räntan till 4,35 procent, vilket var en punkt lägre jämfört med tisdagens handel.

Ericsson tappade 12
öre jämfört med stängningskursen i Stockholm.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?