1515

Stockholmsbörsen: Uppåt på bred front

Stockholmsbörsen öppnade upp på bred front på onsdagsmorgonen efter den positiva utvecklingen under tisdagens handel i USA. Autoliv och Nokia drog upp börsen.

Till vinnarna hörde även H&M, vars brittiska konkurrent Next publicerat en resultatuppdatering som var bättre än förväntat.

OMXS30 hade handlats
upp drygt 0,7 procent efter tio minuters handel, men föll sedan tillbaka något. Klockan 10.15 noterades OMXS till 971,5, vilket motsvarar en uppgång med 0,5 procent. Omsättningen uppgick till 4,1 miljarder kronor.

"Det öppnade starkt
men föll sedan tillbaka. Det är lite förvånande med tanke på den starka utvecklingen i USA. Det kan delvis bero på dollarn som har försvagats under natten. Vi får hålla koll på dollarn över dagen ", säger en mäklare.

En svagare dollar
försvårar för exportbolagen. Under natten har dollarn försvagats en cent mot euron.

Tekniktunga Nasdaq stängde
upp 1,7 procent under tisdagen och Dow Jones steg 1,2 procent efter att marknaden tolkade Feds protokoll som om den långa raden av räntehöjningar går mot sin ände.

Telekombolagen hörde till
vinnarna i USA. I Sverige steg både Nokia och en lång rad med mindre bolag inom sektorn. Nokia steg 2 kronor till 147 kronor, upp 1,4 procent. Ericsson handlades upp 10 öre till 27,80.

Autoliv hörde till
vinnarna under morgonens handel. Aktien har brutit ett tekniskt motstånd vid 367, noterar en mäklare. Aktien handlades direkt upp till 374 kronor. Störst i handeln är Carnegie och Fischer Partners.

ABB fortsatte upp
från gårdagen med 1,25 kronor till 80,25, vilket motsvarar en uppgång med 1,6 procent. Den brittiska konkurrenten Next steg i London med 7,2 procent efter att ha höjt helårsprognosen.

På de mindre
listorna återfanns en lång rad vinnare i form av bolag med teknikinriktning. Senea steg med 1 krona till 27,50, Knowit med 2 kronor till 56,50, Enea med 20 öre till 6,30 och Aspiro med 11 öre till 4,74 kronor.

Netonnet redovisar en
försäljningsökning med 25 procent under december. Aktien steg med 1,25 till 91,25 kronor.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?