Annons

Olja i fokus på Europabörserna

Europabörserna var överlag upp under tisdagens handel med energi- och råvarubolag bland vinnarna. Positiva USA-terminer gav stöd åt handeln.

Londonbörsen öppnade med att stiga 1,1 procent den första handelsdagen för året efter att ha varit stängd på måndagen. Bland vinnarna fanns BP som gick upp 1,7 procent och Shell som steg 2 procent. Aktierna gynnades av högre oljepriser på grund av bråket mellan Ryssland och Ukraina om gasleveranser.

I Tyskland steg
DAX-index med 0,7 procent i förhoppning om en positiv utveckling på USA-börserna.

"Marknaden är likviditetsstyrd
i dag och vi hoppas på större volymer efter flera dagars låg omsättning under förra veckan och i går", säger en mäklare till Bloomberg News.

I Tyskland hörde
Volkswagen till vinnarna med en uppgång på 3 procent efter att företaget tillkännagivit att de fått sex budgivare på företagets hyrbilsverksamhet.

I Frankrike avancerade
CAC40 0,9 procent. Peugeot och Renault fortsatte att stiga med cirka 1,5 procent efter måndagens siffror över nybilsförsäljningen, som inte var så dåliga som befarat. Övriga aktier på vinnarlistan var energibolag som Total och Technip. Gaz de France hörde till vinnarna efter att Deutsche Bank lämnat en köprekommendation på företaget.


Marknadstemperatur klockan 14.30
===================================
DJ Euro Stoxx 50 +1,0%
Bloomberg European 500 +0,8%

London FTSE 100 +1,1%
Frankfurt DAX +0,7%
Paris CAC 40 +0,9%

Köpenhamn OMXC 20 +0,3%
Oslo OBX +1,0%
Helsingfors OMXH +1,0%
Stockholm OMXS 30 +0,6%

Februaritermin på brentolja stod i 59:77 USD/fat,
en uppgång med 79 cent från fredagen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?