Annons

Europabörser: Stålbolagen vinnare

De ledande börserna i Europa fortsatte starkt på fredagen med stöd av en stark börs i New York och Tokyo samt de senaste uppköpen inom stålsektorn.

Paris och Frankfurt var bland de starkaste medan Zürich, och Lissabon och Aten noterade en mer dämpad utveckling.

Dagligvaruhandeln och bryggerier
fanns bland förlorarna.

Arcelor rusade över
35 procent efter att Mittal Steel lagt ett fientligt bud på bolaget. Nyheten drog upp sektorskollegorna och Mittal har även meddelat att det säljer Dofasco till Thyssenkrupp.

Mittal steg 7,9
procent, Corus var upp hela 16 och Thyssenkrupp, som kom med rapport, handlades 6 procent högre.

Två andra bolag
som kom med kvartalssiffror var Novo Nordisk och Porsche och aktierna noterades ned 1,2 procent respektive 1,2 procent upp.

I Frankfurt gick
råvarubranschen starkt och Salzgitter klättrade 5,9 procent till följd av uttalande från bolagets vd om att vinsten kommer överraska positivt.

Läkemedel låg på
plus i London och Glaxo Smithkline noterades 2,2 procent högre.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?