1515
Annons

Stockholmsbörsen: Biogaia rusar på avtal

Efter en tids volatil indexutveckling sökte Stockholmsbörsen sin riktning under tisdagsförmiddagen. Även de ledande Europabörserna var oregelbundna.

AFV Generalindex var klockan 10.45 upp med 0,1 procent till 289 medan OMXS30 var oförändrat vid 935. Omsättningen uppgick till 7,4 miljarder kronor.

Bland de mest
omsatta aktierna ökade Investor 1,50 kronor till 130,50 och Getinge 1,50 kronor till 114 medan Holmen försvagades 3,50 kronor till 260.

"Vi pendlar mellan
håglöshet och försiktig optimism. En del utländska rapporter har varit besvikelser men vi tror de svenska blir bra överlag. Vi tror mycket på Electrolux, Boliden och Ticket. Lite bank ska man nog också ha i portföljen. Annars är det tillrådigt med en del likviditet för att se vad som ska fångas upp i rapportfloden", säger aktiemäklaren Jonas Wibergh vid Weavering Capital till Nyhetsbyrån Ticker.

Industrikoncernen ABB sjönk
1,25 kronor till 80,25. JP Morgan sänkte rekommendationen till neutral från övervikt. Investmentbanken anser att marknaden har för höga förväntningar inför ABB:s bokslut och rekommenderar investerare att ta hem vinsten.

Telekomleverantören Ericsson
slutförde förvärvet av Marconi den 23 januari. Transaktionen har verkan från den 1 januari. Den förvärvade verksamheten kommer att ingå i Ericssons räkenskaper från och med första kvartalet 2006. Aktien handlades upp 30 öre till 26,50 kronor.

Kullgagerkoncernen SKF väntas
redovisa 1.351 miljoner kronor i vinst före skatt för det fjärde kvartalet 2005. Det visar en analytikerenkät från Nyhetsbyrån Ticker. Rapporten blir offentlig på torsdag. Aktien avancerade 1 krona till 114.

Stålkoncernen SSAB stärktes
5 kronor till 300. Stål var en vinnare på måndagens New Yorkbörs med en branschuppgång på 3,1 procent. På Europabörserna var både ThyssenKrupp och Arcelor upp kraftigt efter att striden om kanadensiska Dofasco avgjorts.

Informationsföretaget Observer
kan ge en klippchans, skriver Dagens Industri. Om ledningen kan få upp marginalerna i Norden till 15 procent kan aktien vara värd 50 till 60 kronor, enligt tidningen. Aktien ökade 1 krona till 36.

Bioteknikföretaget Biogaia har
tecknat ett globalt, exklusivt avtal med Novartis Consumer Health i Schweiz. Avtalet ger Novartis rätt att använda Biogaias leveranssystem på marknden för medicinsk nutrition. Aktien rusade 2,40 kronor till 21,10.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?