1515
Annons

Wall Street: Faller mpå rapportbesvikelser

Börsindexen i New York fortsatte ned på onsdagen och hela uppgången hittills i år är därmed utraderad. Framförallt Intel och Yahoos rapporter höll inte måttet, vilket var en stor besvikelse för marknaden.

"De tidiga rapportbesvikelserna från Intel och Yahoo har satt nivån. En mängd investerare lät sig dras med i de positiva tongångarna i början av året, men förväntningarna var alldeles för höga", säger Andrew Abrams, förvaltare vid Abrams Investement Partners till Bloomberg News.

Dow Jones Industrial
Average tappade 0,2 procent till 10.874. S&P 500 var ned med 0,2 procent och Nasdaq noterades också ned 0,8 procent.

Omsättningen uppgick till
314 miljoner aktier på Nyse medan motsvarande siffra på Nasdaq uppgick till 504 miljoner aktier.

Intel har sjunkit
10,4 procent efter sitt resultat som presenterades efter börsens stängning på tisdagen. Intel rapporterade en vinst per aktie på 0,40 dollar, vilket ska jämföras med förväntade 0,43, enligt Thomson Financials sammanställning.

UBS nedgraderar Intel
efter rapporten från köp till neutral med motiveringen att Intel i sin rapport antyder att det kan tänka sig att sänka priserna, vilket skulle slå på marginalerna. UBS tror därför att Intel inte kommer att kunna nå tvåsiffriga tillväxttal vare sig för vinst eller omsättning under 2006.

IBM redovisade ett
resultat per aktie på 2,11 dollar för fjärde kvartalet, mot förväntade 1,94 dollar. Aktien vände upp 1,6 procent i öppningen.

Yahoos resultat blev
0,16 dollar per aktie. Analytikerna hade räknat med ett resultat på 0,17 dollar per aktie. Yahoo tappade 10,2 procent.

JP Morgan Chase
slog marginellt analytikernas förväntningar om ett resultat per aktie på 0,72 dollar med sitt resultat per aktie på 0,73 dollar. Aktien föll ändå i med cirka 0,3 procent.

Federal Reserve kommer
att vara fortsatt vaksam mot tecken på högre inflation. Ett stramt resursutnyttjande kan innebära ett uppåttryck på priserna, sade Fed-guvernören Susan Bies på onsdagen. Talet kan tolkas som att det inte behöver bli något snabbt slut på räntehöjningarna i USA, vilket är förväntat på USA-börsen efter att förra Fedprotokollet släpptes.

Under onsdagen väntas
Ebay, Advanced Micro Devices och Apple släppa rapporter. Apple har varit en av motorerna bakom uppgången i teknikaktier och aktien sjönk med 1,1 procent i öppningen.

På obligationsmarkanden noterades
den tioåriga räntan till 4,34 procent, vilket var 1 punkt högre jämfört med måndagen.


Innehåll från HaglöfsAnnons

Haglöfs Restored – second hand gear for first hand adventures

Alla produkter går igenom en rigorös reparationsprocess som säkerställer att de uppfyller Haglöfs kvalitetsstandarder.
Alla produkter går igenom en rigorös reparationsprocess som säkerställer att de uppfyller Haglöfs kvalitetsstandarder.

Begagnade kläder återställs och blir lika funktionella och fina som nya, samtidigt som avfall, utsläpp och resursanvändning minskar. Nu gör Haglöfs Restored det enklare för oss att minska vårt avtryck.

I över hundra år har Haglöfs tillverkat produkter som inspirerar människor att uppleva naturen. Att bidra till att naturen bevaras och kan upplevas i många generationer framöver ligger i företagets dna. Som ett led i hållbarhetsarbetet har varumärket skapat Haglöfs Restored, en kollektion med begagnade kläder som är lika funktionella som nyproducerade produkter, men som har en hel del extra fördelar för miljön. 

– För att tillverka kläder krävs resurser som energi, vatten och råvaror. Varje gång vi kan förlänga en produkts livslängd genom produktvård, reparation eller återanvändning så utnyttjar vi de resurserna på ett bättre sätt. Och framför allt undviker vi att använda ytterligare resurser genom att producera nya produkter, säger Fredrik Ohlsson, vd på Haglöfs.

Stort intresse för att handla begagnat

Till Haglöfs Restored kommer kläder på grund av produktionsfel, garantier och returer, eller för att konsumenten helt enkelt tröttnat på sitt plagg. Oavsett ursprung går alla produkter igenom en rigorös rengörings-, reparations- och impregneringsprocess som säkerställer att de uppfyller Haglöfs kvalitetsstandarder. Genom att återställa gamla produkter som ingen längre vill ha bidrar Haglöfs till mindre avfall, utsläpp och vattenanvändning i produktionsprocessen, samtidigt som de håller fortfarande högkvalitativa material borta från soptippen. Och intresset för att handla begagnat är stort.

– I arbetet med att ta fram Haglöfs Restored gjorde vi konsumentstudier som visade på ett stort sug efter att handla secondhand som man vet håller måttet. Att så många vill göra ett aktivt val att minska miljöavtrycket genom att köpa begagnat är väldigt glädjande, säger Fredrik Ohlsson.

Från slit och släng till cirkulärt

För Haglöfs startar hållbarhetsarbetet redan i företagets designfilosofi. Genom att skapa tidlösa kläder av hög kvalitet så ökar förutsättningarna att de får leva länge. Med konceptet Haglöfs Restored har man nu också skapat ett sätt att ytterligare förlänga livslängden på produkterna.

– För oss handlar det både om att se till att produkter används så länge som möjligt, och om att utforska nya affärsmodeller som innebär att vi inte alltid behöver producera nya produkter för att fortsätta växa som företag. Haglöfs Restored är en del av en process som syftar till att förändra hur vi handlar; att ta oss från en linjär modell med en slit-och-släng-filosofi till ett cirkulärt och mer resursåterhållsamt köpbeteende, säger Fredrik Ohlsson.

Fakta Haglöfs
Svenska outdoorvarumärket Haglöfs grundades 1914 av Wiktor Haglöf. De designar och utvecklar kläder, skor, ryggsäckar och sovsäckar i Stockholm och är verksamma i Europa och delar av Asien. Läs mer på www.haglofs.se 

www.haglofsrestored.com

 

Mer från Haglöfs

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Haglöfs och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?