Annons

Wall Street: Faller mpå rapportbesvikelser

Börsindexen i New York fortsatte ned på onsdagen och hela uppgången hittills i år är därmed utraderad. Framförallt Intel och Yahoos rapporter höll inte måttet, vilket var en stor besvikelse för marknaden.

"De tidiga rapportbesvikelserna från Intel och Yahoo har satt nivån. En mängd investerare lät sig dras med i de positiva tongångarna i början av året, men förväntningarna var alldeles för höga", säger Andrew Abrams, förvaltare vid Abrams Investement Partners till Bloomberg News.

Dow Jones Industrial
Average tappade 0,2 procent till 10.874. S&P 500 var ned med 0,2 procent och Nasdaq noterades också ned 0,8 procent.

Omsättningen uppgick till
314 miljoner aktier på Nyse medan motsvarande siffra på Nasdaq uppgick till 504 miljoner aktier.

Intel har sjunkit
10,4 procent efter sitt resultat som presenterades efter börsens stängning på tisdagen. Intel rapporterade en vinst per aktie på 0,40 dollar, vilket ska jämföras med förväntade 0,43, enligt Thomson Financials sammanställning.

UBS nedgraderar Intel
efter rapporten från köp till neutral med motiveringen att Intel i sin rapport antyder att det kan tänka sig att sänka priserna, vilket skulle slå på marginalerna. UBS tror därför att Intel inte kommer att kunna nå tvåsiffriga tillväxttal vare sig för vinst eller omsättning under 2006.

IBM redovisade ett
resultat per aktie på 2,11 dollar för fjärde kvartalet, mot förväntade 1,94 dollar. Aktien vände upp 1,6 procent i öppningen.

Yahoos resultat blev
0,16 dollar per aktie. Analytikerna hade räknat med ett resultat på 0,17 dollar per aktie. Yahoo tappade 10,2 procent.

JP Morgan Chase
slog marginellt analytikernas förväntningar om ett resultat per aktie på 0,72 dollar med sitt resultat per aktie på 0,73 dollar. Aktien föll ändå i med cirka 0,3 procent.

Federal Reserve kommer
att vara fortsatt vaksam mot tecken på högre inflation. Ett stramt resursutnyttjande kan innebära ett uppåttryck på priserna, sade Fed-guvernören Susan Bies på onsdagen. Talet kan tolkas som att det inte behöver bli något snabbt slut på räntehöjningarna i USA, vilket är förväntat på USA-börsen efter att förra Fedprotokollet släpptes.

Under onsdagen väntas
Ebay, Advanced Micro Devices och Apple släppa rapporter. Apple har varit en av motorerna bakom uppgången i teknikaktier och aktien sjönk med 1,1 procent i öppningen.

På obligationsmarkanden noterades
den tioåriga räntan till 4,34 procent, vilket var 1 punkt högre jämfört med måndagen.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?