1515

Europabörser: Stigande oljepris oroar

Europabörserna sjönk överlag under tisdagen efter att oljepriset fortsätter klättra på grund av oro för utvecklingen i Nigeria och Iran.

På förmiddagen meddelade Iran att de kommer att upphöra med sitt samarbete med IAEA om landets kärnprogram skulle bli en fråga för säkerhetsrådet.

"Vi kommer att
ha brist på olja under de närmste månaderna och åren. Och det finns inga reservtillgångar", kommenterar Andreas Gartner, fondansvarig vid SEB Investment Fonds i Tyskland till Bloomberg News.

Samtliga Europabörser, med
undantag för Norge, Island och Portugal, sjönk under tisdagen.

I London toppade
teleoperatörer förlorarlistan. Deutsche Bank rekommenderar övervikt i läkemedelsaktier och undervikt i telekom. Detaljhandel nedgraderades från övervikt till neutral efter en stark utveckling den senaste månaden. BT sjönk med 1,7 procent och cable & Wireless med 1 procent.

Vinnarlistan toppas av
gruvbolag, oljebolag och underleverantörer till oljeindustrin efter fortsatt stigande råvarupriser. BP stiger med 1,4 procent. Royal Dutch föll tillbaka med 0,2 procent eftersom de är exponerade mot Nigeria där oljearbetare tagits som gisslan.

I Tyskland föll
börsen under ledning av Lufthansa och Basf på grund av stigande oljepriser. På ett år har oljepriset stigit 34 procent. Oljan svarar för 60 procent av de totala produktionskostnaderna för kemibolagen, enligt Credit Suisse, rapporterar Bloomberg News.

I Tyskland var
det mediabranschen som gick sämst med en nedgång på 4,8 procent. Sämst gick det för Premiere AG efter att Arena, som sköter förhandlingarna med tyska Bundesliga för sändningarna från fotbollsmatcherna, sagt att de för förhandlingar med flera parter om sändningarna men inte med Premiere, enligt Bloomberg News. Branschkollegan Intertainment försöker undvika konkurs genom att ansöka om företagsrekonstruktion. Aktien faller 2,4 procent.

I Paris fortsatte
France Telecom att falla under förmiddagens handel sedan den franska myndigheten Arcep meddelat att 592.000 abonnenter avslutat sina fasta telefonabonnemang under förra året. För France Telecom var det 64 procent fler än föregående år som avslutade sina fasta abonnemang. Många av dessa väljer i stället ADSL inkluderat fast telefoni.

I Rom föll
Telecom Italia kraftigt efter det att rykten börjat cirkulera om att företaget skulle vinstvarna. Aktien återhämtade en del av fallet efter att företaget dementerat ryktena. Aktien noterades ner 2,5 procent.

I Norge steg
börsen under ledning av Telenor efter en positiv analys av Morgan Stanley. Oljebolagen är annars de ledande aktierna med Statoil i täten med en uppgång på 1,5 procent.


Marknadstemperatur klockan 13.10

DJ Euro Stoxx 50 -0,6
Bloomberg European 500 -0,5
London FTSE 100 -0,5
Frankfurt DAX -1,0
Paris CAC 40 -0,8

Köpenhamn OMXC 20 -0,4%
Oslo OBX +0,5%
Helsingfors OMXH -0,4%
Stockholm OMXS 30 -0,8%

Marsterminen på brentolja noterades till 63,87 USD/fat på IPE, en uppgång med 69 cent från måndagen.


Innehåll från ToyotaAnnons

Experimentstaden som kan avslöja vår framtid

Vätgasdrivna och självkörande fordon, assistansrobotar och artificiell intelligens som övervakar invånarnas hälsa.

Snart påbörjar Toyota-koncernen bygget av Woven City, en prototypstad driven helt av vätgas. 

Det är här framtidens lösningar ska formas.

En värld bortom utsläpp och begränsningar – det här är Beyond Zero 

Den omfattar 175 hektar och ligger vid foten av det vackra och berömda berget Fuji i Japan. 

Det är här som Toyota, i samarbete med många andra företag, planerar att utveckla tekniska lösningar för automatisering, robotar, personlig mobilitet, smarta hem och artificiell intelligens. Det låter som science fiction, men är det inte.  

Woven City är redan uppritad i detalj digitalt. Senare i år påbörjas själva bygget av staden som på sikt ska bli ett hem för cirka 2 000 invånare. 

Flera länder storsatsar

Den nya staden ska drivas helt av vätgas, en teknik som EU-kommissionen tror kan bidra till att minska koldioxidutsläppen och man har därför lanserat en satsning på över 4 000 miljarder kronor som en del i klimatpolitiken. 

Flera länder och företag storsatsar också på vätgasbaserad teknik som kan generera kraft till bland annat industrier och bostäder samt fungera som bränsle till fordon.

Men medan de flesta företag är på försöksstadiet för att utforska teknikens möjligheter, finns det en aktör som ligger i framkant – Toyota.

Den japanska tillverkaren upptäckte tidigt bränslecellsteknikens och vätgasens enastående förmåga. Redan 2014 presenterades Toyota Mirai, världens första serietillverkade bränslecellsbil. Drygt sju år senare lanseras nu nästa generation av Mirai, med djärvare design, förbättrade köregenskaper och bättre prestanda.

Räckvidden är 65 mil. Bilen tankas på 4-5 minuter och det bästa av allt – dess enda restprodukt är vattenånga.

Vätgas ska ”städa” transportsystemen

Men Toyotas satsning på bränslecellsteknik och vätgas innefattar långt mycket mer än personbilar. Förhoppningen är att bränslecellsteknik ska kunna bidra till att ”städa” en stor del av världens transportekosystem. Exempelvis går det att uppnå koldioxidneutralitet i lastbilar och tunga transporter, tåg, bussar, taxibilar, fartygstrafik samt industriella processer. Vart gränserna går för bränslecellsteknikens förmåga är en central fråga för forskarna i Woven City att ta reda på.

Robotiserat logistiksystem

Det finns även mycket annat på agendan. Tanken är att i skarpt läge forska fram och testa lösningar som gör livet i en stad enklare, säkrare, mer hållbart och glädjerikt. 

Ett exempel är det robotiserade logistiksystemet. Under staden kommer ett sinnrikt system av kulvertar att byggas, där självkörande distributionsfordon åker runt och fraktar varor till rätt huskropp. Väl där tar vagnen hissen upp och levererar godset i en ”postlåda” vid lägenheten.

Samhället i Woven City kommer att vara sammanlänkat med tre olika typer av gator. Vissa blir helt avsedda för självkörande fordon, andra för fotgängare med personliga mobilitetsfordon och en tredje kategori blir rena gågator. 

Invånarna får tillgång till den senaste tekniken, som assistansrobotar. Hemmen ska vara utrustade med sensorer kopplade till AI-baserade system som underlättar vardagslivet och hjälper de boende att upprätthålla en god hälsa.

Toyota har hela tiden sagt att de välkomnar nya partners och företag som vill bidra till utvecklingen. En tanke är att låta forskare från hela världen få flytta in i staden och arbeta med sina egna projekt.

Tror på olika lösningar

Även om Woven City och bränslecellsteknik är central i Toyotas forskning och utveckling, tror man inte att en enda teknisk lösning räcker i framtiden. 

Det krävs istället parallella spår där elhybrider, laddhybrider, elbilar och bränslecellsbilar täcker olika behov. 

Fram till 2025 ska Toyota ha lanserat 40 nya eller uppdaterade elektrifierade fordon – vilket i så fall blir det största elektrifierade modellprogrammet på marknaden.

Satsningen är ett led i Toyotas manifest Beyond Zero som syftar till att bidra till ett bättre samhälle och en bättre värld. 

- Miljövänliga tekniker måste användas av tillräckligt många för att få genomslag, därför måste vi tänka nytt, konstaterar Toyotas koncernchef Akio Toyoda.

Visste du att…

… i Woven City kommer hus att byggas av trä och byggnadstekniken blandar traditionellt japanskt hantverk med de senaste rönen.

… de boende i Woven City kommer att kunna ta del av den allra senaste tekniken med robotar och artificiell intelligens – allt med människans behov och önskningar som utgångspunkt.

… parkmiljö kommer att prägla Woven City. Fotgängare, långsamtgående mobilitetshjälpmedel och självkörande transportmoduler samsas men hålls samtidigt isär.

En värld bortom utsläpp och begränsningar – det här är Beyond Zero 

 

Mer från Toyota

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Toyota och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?