1515

Wall Street: Greenspan sänker humöret

Wall Street-börserna noterade fallande index efter att konsumentstatistik var sämre än väntat och ett fortsatt högt oljepris. Fed-chefens uttalanden spädde på nedgången.

Klockan 18.00 hade Dow Jones Industrial Average backat 0,5 procent till 10.395. S&P 500 och Nasdaq var ner med 0,6 procent vardera.

Michigan-index, som visar stämningen bland amerikanska konsumenter sjönk till 89,1 i augusti när analytikerna väntat sig 92,5.

Alan Greenspan spädde på säljlusten när han varnade för att centralbanken ska hålla de stigande värdena på hus och aktier under noggrannare uppsikt.

Byggvaruhuset Home Depot placerade sig som förlorare på Dow Jones med en nedgång på 1,4 procent.

På Nasdaq var Pixar en av förlorarna, ner 2,2 procent. Bolaget, som gör animerade filmer, har blivit föremål för en informell undersökning av den amerikanska finansinspektionen.

Novell presenterade en kvartalsrapport som visade på en kraftig försäljningsnedgång och en resultatförsämring förklarad av kostnader för omstrukturering samt högre skattekostnader. Aktien handlades dock upp 2,0 procent.

Ericsson steg samtidigt 0,6 procent på Nasdaq.Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?