Annons

USA-börserna återhämtade sig något

New York börserna steg under torsdagen och återhämtade något från de lägsta nivåerna på sex veckor. Johnson & Johnson gick i täten för läkemedelssektorn sedan bolaget fått EU-godkännande att köpa Guidant.

Utvecklingen hämmades emellertid av rörelserna i oljepriset och investerares försök att uppskatta dess påverkan på den ekonomiska tillväxten.

"Vår åsikt är att oljepriset har börjat påverka tillväxten, men det rör sig fortfarande inte om några krisnivåer", säger Ben Halliburton, förvaltare vid Tradition Capital Management, till Bloomberg News.

Dow Jones Industrial Average stängde upp 0,2 procent på 10.451. S&P 500 slutade också upp 0,2 procent medan Nasdaq steg 0,3 procent till 2.134.

Läkemedelssektorn var en av vinnarna under torsdagen i täten gick Johnson & Johnson som fick klartecken från EU- kommissionen för köpet av Guidant sedan bolaget gåt med på att sälja av två verksamheter. Aktien steg 0,5 procent.

Bildelsleverantören Johnson Controls steg nära 5 procent efter beskedet att bolaget köper York. Förvärvet innebär att Johnson Controls expanderar inom området uppvärmning, luftkonditionering och ventilation.

General Motors har slutit ett avtal med den svenska staten om att förlägga ett forskningscenter till Trollhättan. Arbetet påbörjas redan i år och avtalet sträcker sig åtminstone till 2008. Det var dock inget som piggade upp aktien, efter Moodys sänkning av kreditbetyget på onsdagen slutade aktien ned på torsdagen.

Ericsson noterades till förlorar sidan och aktien föll tillbaka med 1,1 procent på Nasdaq men var marginellt upp jämfört med stängningen i Stockholm.

Citigroup klättrade över 0,7 procent sedan ryktet spridit sig att banken skulle sälja Legg Masons kapitalmarknadsverksamhet till Stifel. Varken Citigroup eller Legg Masons talesmän ville kommentera uppgifterna enligt Bloomberg News.

Eastman Kodak som steg initialt slutade på oförändrad. Bolaget ska reducera sin arbetsstyrka med 900 tjänster när bolaget omorganiserar sin produktion. Strukturåtgärderna, som kommer att kosta cirka 153 miljoner dollar, är bolagets svar på vikande efterfrågan på kamerafilm bland konsumenter.

Tivo, som tillverkar digitala videoapparater, vinstvarnade och spår en högre förlust innevarande kvartal än vad analytikerna hade räknat med. Aktien handlades ned över 10 procent.

USA:s största husdjurskedja, Petsmart, föll nära 14 procent sedan bolaget skruvat ned sina prognoser för helåretsedan bolaget gjort marknaden besviken med sin rapport för det andra kvartalet.Räntan på den tioåriga statsobligationen noterades till 4,37 procent, vilket var 2 punkter lägre jämfört med stängning i onsdags.


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera