1515

Tokyo mot strömmen på oregelbundna Asienbörser

Det var en oregelbunden utveckling på de asiatiska börserna på onsdagen. Indexen var i de flesta fall oförändrade eller nedåt. Undantaget var kurserna i Tokyo som var uppåt med den finansiella sektorn.

Förnyad tro om att den japanska ekonomin kommer att växa snabbare än tidigare prognoser och att utlåningen tar fart fick finanssektorn att stiga med Mitsubishi Tokyo Financial Group och UFJ Holdings i täten.

En del exportörer bland annat Fuji Photo Film tyngdes av oljepriset och lägre tillväxt i fastighetspriserna i USA kan visa på en avmattning på Fujis största exportmarknad skriver Bloomberg News.

I Sydkorea föll Kospi index för andra dagen i rad och närmar sig den största nedgången på fyra månader. Det var framförallt exportbolagen som Samsung Electronics och Hyundai Motor som ledde nedgången tyngda av det höga oljepriset och tecknen på en försvagad amerikansk ekonomi.

Vinsthemtagningarna fortsatte i de stora bolagen i Hong Kong sedan oljepriset fortsatt att hämma marknaden. Även de mer Kina relaterade aktierna som oljebolaget CNOOC sjönk. De flesta fastighetsaktierna var backade inför Cheung Kongs halvårsrapport i morgon.

Investors partner i teleoperatören 3 kommer också med sin rapport i morgon, aktien lyckades återhämta sig något från gårdagens nedgradering från Citigroup.


Marknadstemperatur klockan 07.30
=======================================
Nikkei 225 +0,1%
Topix Tokyo +0,1%

Hongkongs Hang Seng -0,4%
China Shang Composite +1,6%
China Shenz Composite +0,9%

Sydkoreas Kospi 200 -2,2%
Singapores STI -0,2%
Taiwans Taiex -1,1%


Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?