Annons

Citigroup sänker SHB

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Vänligen notera att fr.o m 1 februari 2023 är det vårt koncernbolag Bonnier News AB som ansvarar för kundrelationen samt för behandlingen av dina personuppgifter, vi uppdaterar då personuppgiftspolicyn och användarvillkoren.

Detta är en artikel från Di:s analysredaktion. Dagens industris journalister måste rapportera privata aktieinköp till ansvarig utgivare, och innehavet får säljas tidigast efter en månad.
Innehåll från MenigoAnnons

Menigo klimatkompenserar för allt de mäter. ”Till 2030 ska vi vara klimatneutrala”

Menigo vill göra skillnad – på riktigt. Som första restauranggrossist tar de ett helhetsgrepp kring klimatkompensation och kompenserar för allt de mäter – även det som inte syns.

Menigo är en av Sveriges mest etablerade matdistributörer och levererar mat, dryck, förbrukningsartiklar, restaurangutrustning och anknutna tjänster till privata och offentliga verksamheter. 

Företagets mål är att vara den absolut bästa och mest hållbara samarbetspartnern för restaurang, servicehandel och storkök och har länge arbetat aktivt för att minska sin klimatpåverkan. Bland annat genom att använda förnybara bränslen som HVO och effektivisera energianvändningen. 

– Utsläpp har ingen hanteringskostnad för företagen och blir därför aldrig en utgiftspost i budgeten. Genom att sätta en faktisk kostnad för det osynliga avfallet får vi ett ekonomiskt incitament och tydliggör hur mycket utsläppen kostar ur ett hållbarhetsperspektiv, säger Christoffer Carlsmose, hållbarhetschef på Menigo.

Allt som mäts, som bland annat energi, fjärrvärme, tjänsteresor och distribution kompenseras för. Förra året bestämde Menigo sig för att skruva upp hållbarhetsarbetet ytterligare och tidigarelägga målet att bli klimatneutrala – från 2050 till 2030.

– Det är ett ambitiöst mål. Men vi har ett ansvar för kommande generationer att göra vårt bästa. Vi har inte tid att agera på något annat sätt.

Hållbarhetsarbetet genomsyrar alla delar i Menigos verksamhet och tillsammans med sina leverantörer vill de hitta de mest klimatsmarta lösningarna.

– Samarbete är nyckeln för att snabbt och effektivt kunna minska utsläppen i hela värdekedjan, säger Christoffer Carlsmose.

Om Menigo: 

Menigo ägs sedan 2016 av världens ledande foodservice-aktör Sysco, som har sitt huvudsäte i Houston, Texas. Kopplingen till Sysco och dess nätverk ger Menigo tillgång till gedigen erfarenhet och kunskap inom foodservice, och möjlighet att påverka den globala hållbarhetsutvecklingen. 

Läs mer på www.menigo.se 

 

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Menigo och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera