1515
Annons

Svagt uppåt på Wall Street

Kurserna slutade svagt uppåt under måndagens handel på börserna i New York, efter ett inledningsrally igångsatt av en serie stora förvärv.

Rallyt kom av sig då råoljepriset steg och läkemedelsjätten Mercks juridiska bakslag i fredags spred oro.

Dow Jones industriindex stängde på 10 569,9, en uppgång med 0,1 procent. Nasdaqs kompositindex steg 0,3 procent till 2 141,4.

Priset på råoljeterminen för septemberleverans på Nymex-börsen steg tio cent till 65:45 dollar per fat.

Merck backade 0,6 procent efter fredagens bakslag i en domstol i Texas.

Bland vinnarna fanns ketchupjätten Heinz, upp 1,1 procent efter en delårsrapport. Aktien i flygbolaget Northwest Airlines lyfte 5,2 procent då en omfattande markpersonalstrejk, inne på sitt tredje dygn, inte såg ut att leda till mer än något fler förseningar än vanligt.

Vitvarukoncernen Whirlpool sjönk med 0,4 procent sedan ett slutligt avtal om ett köp av Maytag presenterats.

Mer fart var det för läkemedelstillverkaren Eyetech, som rusade upp 29,6 procent efter ett bud på bolaget från OSI Pharmaceuticals. OSI-aktien föll samtidigt 21,7 procent.

Energibolaget Petro Kazakhstans depåbevis lyfte med över 18 procent då det statliga kinesiska oljebolaget CNPC gått med på att köpa bolaget för 4,18 miljarder dollar.

Dollarn kostade vid 22-tiden 7:65 kronor.

De svenska depåbevisen sjönk något. För telekomtillverkaren Ericsson blev det ett en nedgång på 0,4 procent jämfört med stängningskursen på Stockholmsbörsen.

Sparproffsen: Så anpassar du portföljen efter din ålder

Börsturbulensen håller i sig men det är i de sämsta av tider som de bästa affärsmöjligheterna uppenbarar sig, menar Avanzas sparanalytiker Moa Langemark och Danske Banks strateg Maria Landeborn.

Nu ger sparproffsen sin syn på den skakiga marknaden och delar med sig av sina bästa tips på hur en 25-åring, en 45-åring och en 65-åring bygger en framgångsrik aktieportfölj.

”Det finns ingen anledning att hoppa överbord nu”, säger Moa Langemark.

Avanzas sparanalytiker Moa Langemark och Danske Banks strateg Maria Landeborn.
Avanzas sparanalytiker Moa Langemark och Danske Banks strateg Maria Landeborn.Foto:Thomas Blomquist/Mostphotos/Jack Mikrut

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera