1515
Annons

Miljöpartiet: Ekonomiska läget rätt så hyggligt

Miljöpartiet anser att det ekonomiska läget är "rätt så hyggligt" och att det kommer att vara så de närmaste åren.
"Vi tror att regeringen gör en riktig bedömning när de skriver upp prognosen för ekonomin och skatteintäkterna", sa Peter Eriksson.

Läs Di Digitalt i 3 månader för endast 197 kr

ord. pris 429kr/mån

spara
1090 kr

Få tillgång till allt digitalt innehåll i 3 månader för 197 kr. Därefter tillsvidare med 25% rabatt, endast 322 kr/mån i 12 månader. Alla priser är inklusive moms.

Visa allt som ingår

Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

Tillgång till över 1 100 aktiekurser i realtid

Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev


Betala som

Betalsätt

Genom att klicka på ”Godkänn köp” godkänner jag Dagens industri AB:s prenumerationsvillkor och bekräftar att jag tagit del av Dagens industris AB:s personuppgiftspolicy.

Kommunalt elhandelsbolag riskerar gå back med 192 miljoner kronor

Det kommunala bolaget Din el sköter elhandelsverksamheten i Göteborg. På grund av fasta avtal med kunder samt kraftigt höjda inköpspriser kan bolaget gå back med 192 miljoner kronor 2022, rapporterar Dagens Nyheter. 

Foto:Mads Claus Rasmussen

Förlusten har fått den kommunala ägaren Stadshus att överväga om man fortfarande ska vara kvar i bolaget, enligt ett underlag som DN tagit del av. 

Men ordföranden för Göteborg Energi, moderaten Jan Hallberg, manar till lugn inom kommunfullmäktige. 

”Vi har kvar en del fasta priser, men tecknar inga nya sådana avtal längre. Gentemot kunderna pågår i stället en stor innovativ verksamhet där vi försöker få fram kontrakt som gör att man vet ganska väl hur ens priser kommer att se ut, men ändå är med och tar en viss risk”, säger Hallberg till DN.

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera