1515

Google föll på svaga New York-börser

Börserna i New York uppvisade en lugn men svag handelsdag på torsdagen. Fed-indexet från Philadelphia var bättre än väntat samtidigt som oljepriset rörde sig något uppåt.

"Vi har troligtvis sex-nio månader kvar av positiv utveckling i ekonomin. Investerare förnekar styrkan i ekonomin på grund av den skrämmande tanken för dagen som just nu är oljan", sade aktiestrategen Philip Dow vid RBC Dain Ruscher i Minneapolis till Bloomberg News.

Oppenheimer & Co:s investeringsstrateg Michael Metz uppgav även för AFX News att investerare kan ha valt att kliva av marknaden inför en väntad ökad volatilitet i samband med optionslösen på fredagen.

Dow Jones stängde oförändrat på 10.554, S&P 500 var ner 0,1 procent medan Nasdaq tappade 0,4 procent.

Omsättningen på New York Stock Exchange uppgick till 1.396 miljoner aktier medan 1.428 miljoner aktier omsattes på Nasdaq.

Fed-indexet visade på en högre ekonomisk aktivitet i augusti än väntat och steg till 17,5, jämfört med väntade 14,0. Golvhandeln för oljan stängde 10 högre på 63:35 dollar per fat.

Tobaksjätten Altria stärkte Dow med en uppgång på 3,7 procent. Det efter att högsta domstolen i Illinois gett avslag på en ansökan om class action-status för ett fall som liknar ett fall riktat mot Altria som skulle kunna innebära 10 miljarder dollar.

Limited Brands backade däremot med 5,0 procent efter att ha sänkt sina prognoser och var största förloraren i S&P 500. Bolaget räknar nu med en viss minskning av försäljning under augusti mot tidigare förväntningar om en försäljningsökning med "mid-single digits". Även vinstprognosen för helåret justerades ned.

Torsdagens tjurrusning stod biomedicinbolaget Myogen för som steg 60 procent. Bolagets blodtryckssänkande medel Darusentan har visat positiva effekter i kliniska tester.

En höjd prognos från Network Appliance för räkenskapsåret 2006 fick aktien att handlas upp 2,3 procent.

Google föll 1,8 procent på beskedet om att bolaget meddelat att det finns planer på att sälja ytterligare 14,2 miljoner A-aktier i bolaget till ett värde av 4,2 miljarder dollar.

JDS Uniphase pressades 3,8 procent efter en framflyttad rapport för det fjärde kvartalet på grund av att revisionen dragit ut på tiden.

Bland de svenska aktierna var Ericsson oförändrad och Nokia 0:71 kronor lägre än vid stängning i Stockholm.

På obligationsmarknaden noterades den tioåriga räntan till 4,20 procent, en nedgång med 7 punkter från onsdagens stängning.Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Dagens industri som e-tidning redan kvällen innan

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?