Annons

Blandad start på börsveckan i Asien

De asiatiska börserna hade en blandad utveckling på måndagen, men kursrörelserna var relativt begränsade.

De japanska ståltillverkarna, exempelvis JFE Holdings och Nippon Steel, gick starkt sedan bolagen sagt att efterfrågan på stål i de högre prisklasserna ökar. Det används bland annat för tillverkning av bilar.

JFE Holdings klättrade 2,3 procent och Nippon Steel handlades 2,7 procent högre. Sammantaget var stålsektorn upp 3,0 procent.

Det stigande oljepriset höll dock tillbaka uppgången i Tokyo.

"Nästa psykologiska nivå för oljepriset är 70 dollar per fat", sade Kirby Daly, strateg vid Societe Generale, till Bloomberg News.

Det japanska lågprisflyget Skymark Airlines handlades ned efter att bolaget presenterat en förlust för första kvartalet, till viss del som en följd av högre bränslekostnader.

Banker, såsom Mizuho Financial, gick upp på förhoppningar att en återhämtning i den japanska ekonomin ska hjälpa dem att minska kreditförlusterna och öka sin utlåning.

I Hongkong pressades index av vinsthemtagningar efter förra veckans uppgångar.

"Momentum är dock fortsatt starkt", sade Peter Lai, försäljningschef vid DBS Vickers, till Bloomberg News.

Det höga oljepriset ansågs vara förklaringen till nedgången i Singapore.


Marknadstemperatur klockan 08.10
=======================================
Nikkei 225 oför
Topix Tokyo +0,3%

Hongkongs Hang Seng -0,3%
China Shang Composite +0,4%
China Shenz Composite +1,0%

Sydkoreas Kospi 200 stängt
Singapores STI -0,9%
Taiwans Taiex -1,7%

Innehåll från MyntAnnons

Redovisningsbyrån tog digitalt kliv – “Sparar tid för oss och kunderna”

Alexandra Baresso, redovisningskonsult på Elite Accounting.
Alexandra Baresso, redovisningskonsult på Elite Accounting.

Istället för att lägga tid på att manuellt knappa in kvitton gick den svenska redovisningsbyrån över till automatiserade rutiner och processer. Med hjälp av en digital allt-i-ett-plattform frigör de nu tid och resurser både för sig själva och för sina kunder.

– I min roll som redovisningskonsult sitter jag ner med varje bolag individuellt och ser över vilka processer vi kan effektivisera. Där ser vi nästan alltid att det finns ett stort behov av att effektivisera just kvittoredovisningen, säger Alexandra Baresso som är redovisningskonsult på Elite Accounting.

Realtidskoll på redovisningen

Till sin hjälp använder byrån fintechbolaget Mynt, som erbjuder en allt-i-ett-plattform för utgiftshantering och bokföring. Med hjälp av smarta företagskort som skickar kvitton direkt in i bokföringen ges full insikt och kontroll över allt som spenderas, i realtid. Direktintegrationer med marknadens ledande bokföringssystem gör det till en smidig lösning, menar Lucas Lindholm, som är VD på Elite Accounting:

– Mynt sparar tid för oss, men även för våra kunder, då inte vi behöver sitta och knappa in kvitton manuellt. Kvitton kan smidigt och enkelt fotas, skickas in och så hamnar de direkt i bokföringen.

”Hjälper oss att göra det vi faktiskt ska göra”

Genom att digitalisera redovisningen kan Elite Accounting minska antalet arbetstimmar som läggs på administration och istället lägga större fokus på att skapa mervärde för kunderna. Det uppskattas från båda håll.

– Mynt hjälper oss att göra det vi faktiskt ska göra – det som våra kunder vill att vi gör, vilket är att lägga tid på det som kommer främja deras verksamhet bäst. Tjänsten har hjälpt oss att spara tid och pengar, men framförallt att positionera oss som en modern redovisningsbyrå, säger Alexandra Baresso.

Nyfiken på Mynt? Besök mynt.com för mer information.

Mer från Mynt

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Mynt och ej en artikel av Dagens industri

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

spara
1090kr
Prenumerera