Annons

Ericsson steg i New York

Kurserna på Wall Street återhämtade sig och stängde på plus på torsdagen. Placerarna drabbades inte av panik efter attackerna i London som inte befaras ge några större effekter på ekonomin.

Vid stängning var Dow Jones Industrial Average upp med 0,3 procent till 10.303. S&P 500 steg 0,2 procent och Nasdaq klättrade 0,3 procent.

Gap blev vinnare och steg med 3,8 procent. Bolaget rapporterade om bättre försäljning än väntat.

Charles Schwab steg med 5,8 procent under hög omsättning. Spekulationer om att mäklarfirman kan komma att säljas driver upp aktiekursen.

Flygbolagen hade en negativ utveckling efter attackerna i London som riskerar att dämpa turismen.

Delta Airlines backade med 2,9 procent och Continental Airlines var ned 1,5 procent.

General Motors gick ned 1,2 procent. Ratinginstitutet Moodys uppgav att GM:s kreditbetyg kan komma att sänkas till skräpstatus.

Ericsson handlades upp med 19 öre jämfört med stängningen i Stockholm.Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?