Annons

Dyster avslutning på Wall Street

New Yorkbörsernas index hamnade på svarta siffror på fredagen efter vändning de sena handelstimmarna. Londonrelaterad oro och blandade rapportbesked skapade till en början viss ängslan och avvaktan.

Dow Jones Industrial Average steg 0,2 procent till 10.651 medan S&P 500 var upp 0,5 procent. Nasdaq Composite noterades 0,1 procent högre.

"Med tanke på händelserna i London och alla rapporter att ta hänsyn till, tycker jag att marknaden klarar sig relativt bra", sade Jay Suskind, handelschef på Ryan Beck, till Bloomberg News.

Av de bolagen i S&P 500 som hittills har rapporterat har långt över majoriteten mött eller slagit förväntningarna.

Microsoft tillhör den positiva skaran, men stod trots det för den största nedgången i DJIA-index på fredagen med sina 2,9 procent. Kvartalssiffrorna låg över analytikernas förväntningar, men bolagets prognoser för nästkommande kvartal gjorde marknaden defensiv.

Google handlades 3,6 procent lägre sedan rapporten fått, trots fyrdubblad vinst och dubbelt så stora intäkter, tummen ner.

Många andra teknikaktier drogs med, bland dem Intel och Hewlett Packard.

I motsats stod nätverksföretaget Broadcom med uppgång på 11,3 procent efter en rapport som visade på en försäljning som vida överträffade förväntningarna.

Rapporten från Schlumberger, som servar oljefält, toppade också analytikernas kalkyler. Aktien steg 5,5 procent.

Halliburton, som också är ett tjänsteföretag inom oljebranschen, steg 9,4 procent efter att ha rapporterat en vinst andra kvartalet på 76 cent per aktie att jämföra med analytikernas förväntningar på 56 cent per aktie.

Uppköpskandidaten Maytag, Electrolux konkurrent, var upp 3,5 procent efter sin rapport. Whirlpool har inte gett upp hoppet om ett förvärv, trots ett till dags dato kyligt mottagande från Maytags styrelse som verkar favorisera budet från Ripplewood.

Kimberly-Clark steg 2,4 procent. Kvartalsrapporten låg i linje med marknadens förväntningar med bolaget gladde marknaden med ett sparpaket. Blöjjätten ska friställa 6.000 anställda och spara 300-350 miljoner dollar på årsbasis.

Oljepriset avslutade veckan uppåt och drog med sig Exxon och Chevron, upp 2,8 respektive 1,4 procent.

Omsättningen uppgick till 1.317 miljoner aktier på New York Stock Exchange och 1.688 miljoner aktier på Nasdaq.

På obligationsmarknaden sjönk den tioåriga statsobligationen till 4,22 procent, en nedgång på 6 punkter jämfört med torsdagens stängning.

Ericsson handlades upp 32 öre och Astrazeneca steg 1:91 kronor jämfört med stängningskurserna i Stockholm.Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?