Annons

Greenspan gladde Asienbörser

De större börserna i Asien, med Kina som undantag, gladdes av de besked som Alan Greenspan gav om den amerikanska ekonomin i kongressen.

Det var framför allt de exportintensiva företagen som bidrog till de försiktiga uppgångarna under torsdagen.

Nissan avancerade 1,4 procent och nådde sin högsta kurs sedan oktober förra året. Företaget har cirka två tredjedelar av försäljningen utanför Japan.

Samsung Electronics, som är Sydkoreas största exportör, steg 0,5 procent.

"Exporterande företag är attraktiva. Amerikanska ekonomin ser stark ut och det är bra för de aktier som har ett beroendeförhållande till efterfrågan utomlands," sa Yang Jeong Won, investeringschef på Samsung Investment Trust Management i Seoul, till Bloomberg News.

Ett oljepris på tillbakagång gladde också marknaden som hoppas på lägre produktionskostnader framgent.

Fuji Heavy Industries steg 6,0 procent.

Toyota handlades upp 1,2 procent och BHP Billiton i Australien, som gör platta skärmar till datorer och tv-apparater, klättrade 4,1 procent.

Trots ett lägre oljepris var energi- och prospekteringssektorn bästa bransch i Tokyo. Japan Petroleum handlades 2,4 procent högre.

Yahoo Japan avancerade 2,2 procent.


Marknadstemperatur kl 08.00

Nikkei 225 +0,1%
Topix Tokyo -0,1%

Hongkongs Hang Seng +0,1%
China Shang Composite -0,8%
China Shenz Composite -1,0%

Sydkoreas Kospi 200 oför
Singapores STI +0,2%
Taiwans Taiex -0,5%Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?