Annons

Positiv måndag på Asienbörserna

Aktiemarknaderna i Asien, med undantag för Kina, startade veckan övervägande positivt.

Uppgången leddes av exportföretag, uppmuntrade av förra veckans statistik som visade att den amerikanska ekonomin är i fin form. Industriproduktionen till exempel, hade sin största ökning på ett år i juni.

Samsung Electronics, Sydkoreas största exportföretag, avancerade 1,3 procent. Chartered Semiconductor, som har en övervägande del av sin försäljning i USA, steg 2,2 procent.

"Efterfrågan på exportvaror stöds av amerikansk tillväxt och det ger direkt positiva effekter på aktierna", sade Jeon Jeong Woo, mäklare på Daehan Investment Trust Management, till Bloomberg News.

Cementtillverkaren Rinker, steg 6,2 procent i Australien efter en kvartalsrapport som överträffade förväntningarna. Företaget har kunnat höja sina priser tack vare byggboomen i Florida och i Arizona.

I Kina var det kärvare. En rapport från kinesiska myndigheter visade att vinsten från fordons- och bildelstillverkare har sjunkit med 53 procent. Zhengzhou Yutong, landets näst största busstillverkare, föll 1,4 procent. Dongfeng Automobile gick tillbaka 1,6 procent.

Marknaderna i Japan är stängda under måndagen.Marknadstemperatur kl 08.05
===============================
Nikkei 225 oför
Topix Tokyo oför

Hongkongs Hang Seng +0,1%
China Shang Composite -1,5%
China Shenz Composite -2,3%

Sydkoreas Kospi 200 +0,2%
Singapores STI -0,2%
Taiwans Taiex oför


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?