Annons

Bred uppgång på Wall Street

New Yorkbörserna steg på torsdagen i gynnsam miljö i form av fallande oljepris, positiv statistik och kvartalsrapporter som överträffat förväntningarna.

Dow Jones Industrial Average steg 0,7 procent till 10.629. S&P 500 handlades upp 0,3 procent. Nasdaq klättrade 0,4 procent och landande på årshögsta.

Omsättningen på Nyse uppgick till 1.521 miljoner aktier och motsvarande siffra på Nasdaq var 1.862 miljoner.

Uppgången var bred, vilket illustreras av att endast två av de 30 bolagen i DJIA-index hade negativ kursutveckling.

Med en stark rapport i ryggen, var Apple en av vinnarna på Nasdaq med sin uppgång på 6,2 procent.

Advanced Micro Devices, AMD, lämnade också en rapport på onsdagen som var bättre än förväntat. Aktien steg 3,3 procent.

Apple och AMD drog med sig flertalet teknikbolag, bland dem Microsoft som steg 1,2 procent.

Marknaden fick också stöd av statistik som visade att den amerikanska inflationen är under kontroll. Dessutom har försäljningen i detaljhandeln stigit med 1,7 procent i juni, vilket var bättre än analytikernas beräkningar.

Bilförsäljningen stod för en särskilt stor del av detaljhandelsuppgången.

Fordonssektorn fick ytterligare bränsle i form av en höjd rekommendation av Lehman Brothers. General Motors, särskilt omnämnd i analysen, steg 3,2 procent. Ford hakade på, upp 1,9 procent.

Delta Airlines steg 18,3 procent sedan bolaget annonserat en höjning av biljettpriserna för att kompensera för de under året stigande bränslekostnader.

Soutwest Airlines steg också efter positiva kvartalssiffror och flygbolagen, även uppmuntrade av fallande oljepris, blev torsdagens bästa sektor.

United Rentals, som delvis konkurrerar med Atlas Copcos, föll 14,4 procent sedan bolagets vd riskerar att få sparken i samband med en undersökning av amerikanska finansinspektionen.

Motorola steg också, upp 0,9 procent, efter höjd riktkurs från Credit Suisse First Boston.

Exxon följde oljepriset och noterades ner 2,0 procent.

Google fick höjd vinstprognos, av Lehman Brothers, vilket resulterade i att aktien steg med 0,7 procent.

Hotellkedjan Marriott International rapporterade lägre vinst än väntat och föll 2,3 procent.

På obligationsmarknaden noterades räntan på den tioåriga statsobligationen till 4,18 procent, vilket var 1 punkt högre jämfört med stängningen i onsdags.

Ericsson steg 15 öre jämfört med noteringen i Stockholm. Astra
Zeneca handlades upp 1:53 kronor.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Innehåll från Advokatfirman WåhlinAnnons

Advokatfirman Wåhlin erbjuder heltäckande och situationsanpassad affärsjuridisk rådgivning

Fredrika Hörlin t.v. och Jonas Holmstedt.
Fredrika Hörlin t.v. och Jonas Holmstedt.

Anrika Advokatfirman Wåhlin har fokuserat på affärsjuridik sedan 1964, vilket har resulterat i en byrå med en unik bredd i sin kompetens. I kombination med ett kreativt och dynamiskt arbetssätt, gör detta Wåhlin till en skicklig och heltäckande affärsjuridisk rådgivare.

Wåhlin skiljer sig från konkurrenterna på mer än ett sätt; förutom att byrån har en stark kultur med nära koppling till klienterna, präglas verksamheten också av stor tilltro till medarbetarna som utgörs av i princip lika många kvinnor som män. Kvinnorna återfinns även bland delägarna och i byråns styrelse. För partnern Fredrika Hörlin är detta en avgörande faktor i byråns framgång. 

– Eftersom vi har full tillit till hela vår personal, har var och en av oss – även vi delägare – insikt i uppdragen och direktkontakt med beslutsfattarna hos våra klienter. För att kunna leverera rätt råd i rätt tid är vi kreativa, professionella och situationsanpassade.

Flexibelt angreppssätt en tillgång

Byråns flexibla angreppssätt är en stor tillgång i den ofta föränderliga affärsjuridiken och utgör också en viktig resurs i vad gäller att stötta klienter under olika utvecklingsprocesser. Jonas Holmstedt, byråns Managing partner, ansvarar för Wåhlins engagemang i Interlaw, ett internationellt nätverk av oberoende advokatbyråer. Han betonar att metodiken också har varit mycket värdefull under den rådande pandemin.

– Andreas Magnusson som ansluter till byrån som delägare den 1 september, betonar vikten av omvärldsanalys. I framtiden kommer vi att se på historien i termer av före och efter Covid-19. Därför är det en utveckling vi följer noga för att snabbt kunna hantera nya omständigheter; situationen kan visa sig vara en utmaning för många ägarledda bolag.  Som affärsjurister utgör vi en omfattande del av ledningens och ägarnas omvärldsbevakning både vad gäller juridiska och branschspecifika frågor.

Ger stöd i komplexa frågor

Den rådande situationen har ställt höga krav på digitaliserade arbetssätt och rutiner, men Wåhlin har stått väl rustat för att både själv möta de förändrade förutsättningarna och för att vara en komplett rådgivare kring de nya villkor som pandemin har medfört. I kriser ökar tvisterna och byrån har ett stort team som arbetar med tvistefrågor, särskilt inom det entreprenadrättsliga området.

– Genom att Wåhlin lyckats skapa en arbetsmiljö med balans mellan trivsel och lönsamhet har vi kunnat handplocka medarbetare med unik kompetens. Detta är vår största styrka, avslutar Managing partner Jonas Holmstedt.

Läs mer om Advokatbyrån Wåhlin här www.wahlinlaw.se  

FAKTA OM ADVOKATBYRÅN WÅHLIN

Wåhlin är en affärsjuridisk advokatbyrå som etablerades i Göteborg 1964. För att kunna erbjuda rätt kunskap till våra klienter har vi medarbetare olika specialkompetenser och vårt team  varierar från case till case. Byrån har kontor i Göteborg, Stockholm, Malmö och Helsingborg, och utmärker sig bland annat genom sitt starka jämställdhetsarbete. 

 

Mer från Advokatfirman Wåhlin

Artikeln är producerad av Brand Studio i samarbete med Advokatfirman Wåhlin och ej en artikel av Dagens industri

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?