Annons

Asienbörser: Oljan oroar i Japan

Det var blandad utveckling med viss dragning uppåt på börserna i Asien under onsdagen.

Men återigen gäckar oljepriset som ser ut att vara på väg upp för andra dagen i rad.

En ytterligare stegring av oljeprisets kommer att "dämpa sentimentet och lägga ett lock på den generella marknadsutvecklingen," sade Tatsuyuki Kawasaki, mäklare på Kaneyama Securities i Tokyo, till Bloomberg News.

Följaktligen var det oljebolagen som stod för de största uppgångarna. Olje- och prospekteringsföretaget Inpex steg exempelvis 1,8 procent i Tokyo.

Mitsubishi kommer att säga upp 20 procent av arbetskraften i sitt holländska dotterbolag Nedcar. Bolaget anger den "knivskarpa konkurrensen" som skäl till uppsägningarna. Aktien backade 4,3 procent, vilket var största nedgången i Nikkei 225.

Nippon Paper och däckjätten Bridgestone hade det också tufft, ner 2,3 respektive 0,7 procent.

Priset på minneschip har stigit kraftigt den senaste tiden. Powerchip i Taiwan steg 1,9 procent och konkurrenten Nanya följde med, upp 1,4 procent.

Hutchison Whampoa, majoritetsägare i svenska teleoperatören 3, steg 1,1 procent i Hongkong.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?