Annons

Bra dag på Wall Street

Kurserna på New York-börserna steg på fredagen. ISM-statistiken var över förväntan och dollarn stärktes.

Strax före klockan 18 hade Dow Jones stigit 0,4 procent till 10.311. S&P 500 noterades 0,3 procent högre medan Nasdaq stigit marginellt med 0,1 procent.

Bland fordonsbolagen steg General Motors med 2,4 procent och var vinnare i Dow Jones-indexet. GM:s försäljningssiffror för juni väntades senare under fredagen. Även Ford var upp och steg 2,3 procent.

IBM steg 0,9 procent efter att ha löst en konkurrenstvist med Microsoft som innebär att Microsoft betalar 775 miljoner dollar till IBM. Microsoft var upp 0,3 procent.

Prudential spår att Intels vinst under andra kvartalet kommer att ligga i den högre delen av prognosspannet. Intels aktie steg 1,2 procent.

Detaljhandelsjätten Sears Holding steg 1,6 procent efter att Deutsche Bank inlett bevakning av aktien med en köprekommendation.Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?