Annons

Oljepriset lugnade Wall Street

Måndagen blev en riktigt lugn handelsdag på Wall Street - med de näst lägsta handelsvolymerna hittills i år - och aktiemarknaderna noterade måttliga uppgångar.

Marknaden står och stampar i väntan på Fed-chefens tal inför kongressen på onsdagen samt Intels och Texas Instruments kvartalsuppdateringar i veckan.

Dow Jones Industrial Average steg med 0,1 procent till 10.467. S&P 500 noterades också 0,1 procent upp medan Nasdaq avancerade 0,2 procent.

Det som fick marknaden att lyfta lite på måndagen var delvis ett sjunkande oljepris och delvis förvärvs- och fusionsaktivitet.

Nätmäklaren Etrade Financial höjer sitt bud på konkurrenten Ameritrade för att försöka bryta Ameritrades förhandlingar med TD Waterhouse, skriver Wall Street Journal. Etrade steg 2 procent och Ameritrade var upp 0,2 procent. Toronto-Dominion Bank, som äger TD Waterhouse, föll 0,4 procent i Kanada.

Washington Mutual lägger bud på Providian Financial för 6,45 miljarder dollar i kontant och aktier. Båda aktier handlades ned.

Databolaget Acxiom rusade 17 procent efter att ha mottagit ett brev från sin största aktieägare som indikerar att det är villigt att betala 23 dollar per aktie för hela bolaget.

Prologis, USA:s största fastighetsfond, köper Catellus Development för cirka 4,9 miljarder dollar. Prologis föll 3 procent.

Bland storbolagen fortsatte Wal-Mart att stiga, upp 0,8 procent. Bra gick det även för Boeing som steg med 1,4 procent och Du Pont som avancerade 1,3 procent.

IBM föll däremot 1 procent. Att Apples Macintosh-datorer kommer att innehålla Intel-chip från och med nästa år tynger IBM, enligt bolagets VD Steve Jobs. IBM har leverat mikrochip till Apple under de senaste 21 åren.


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?