Annons

Asien följde med New York uppåt

De asiatiska börserna noterade uppgångar på onsdagen med stöd av rekylen i oljepriset och tisdagens amerikanska statistik som visade på ökad optimism bland hushållen.

"Fallet i oljepriset lättar lite på oron om att höga bränslekostnader ska dämpa konsumtionen. Tillväxten i USA är fortfarande stark vilket är bra", sade Choi Chang Hoon, förvaltare vid Woori Asset Management i Seoul, till Bloomberg News.

Bland bolagen som stod för stödet i Japan fanns exportbolag såsom Honda motor, upp 1,1 procent, och Sony som steg 1,1 procent.

I Sydkorea stod LG Philips LCD och Hynix Semiconductor för stort stöd med uppgångar på 0,9 respektive 2,4 procent.

Efter råoljeterminens kraftiga fall på tisdagen med 2:34 dollar, motsvarande 3,8 procent, fortsatte priset att backa något i den elektroniska efterhandeln och noterades ytterligare 0:10 dollar lägre på 58:15 dollar per fat.

Bland förlorarna placerade sig oljerelaterade bolag med sydkoreas största raffinaderi SK Corp ner 2,7 procent. Kinesiska Cnooc stärktes dock med 2,7 procent i Hong Kong och var högt upp på vinnarlistan.

I Taiwan tyngdes börsen av Formosa Petrochemical som backade 1,9 procent. Även Taiwan Semiconductor Manufacturing tyngde och var ner 2,6 procent.


Marknadstemperatur kl 7.45
Nikkei 225 +0,5%
Topix Tokyo +0,6%

Hongkongs Hang Seng +0,5%
China Shang Composite Oför
China Shenz Composite -0,4%

Sydkoreas Kospi 200 +0,2%
Singapores STI +0,3%
Taiwans Taiex -1,4%


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?