Annons

Stål och olja bäst i Asien

Asienbörserna hade en oregelbunden utveckling men vinnarsektorerna blev stål och olja på tisdagen.

I Japan steg börserna med framförallt stålbolagen efter en kinesisk rapport som visade på lägre utbud.

"Det finns förväntningar om att överutbudet kommer minska" säger Koichiro Suzuki, förvaltare vid Sompo Japan Asset Management till Bloomberg News.

"Pengarna börjar återvända till stålproducenterna efter en tids utflöde", tillägger han.

Nippon Steel, japans största producent av stål steg 1,2 procent och JFE Holdings följde med 1,1 procent, även Kobe Steels aktiekurs tog ett skutt på motsvarande 3,1 procent. Stålexporten från Kina, som är världens största producent av stål, sjönk under maj månad sedan myndigheter ökat skatterna på export.

Det höga priset på råolja fick oljebolagen att stiga i regionen. Japans största oljeutvinnare Inpex steg i likhet med de övriga kollegorna i regionen som exempelvis PTT i Thailand.

Hong Kong stängde nära oförändrat sedan oron för ett fortsatt högt oljepris höll aktiviteten nere.

I Kina rekylerade börserna ned eftergårdagens starka avslutning.

Marknadstemperatur kl 7.45
Nikkei 225 +0,7%
Topix Tokyo +0,7%

Hongkongs Hang Seng +0,1%
China Shang Composite -1,2%
China Shenz Composite -1,4%

Sydkoreas Kospi 200 +0,2%
Singapores STI -0,3%
Taiwans Taiex +0,2%


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?