Annons

Försiktig nedgång på USA-börserna

USA-börserna inledde veckan med förhållandevis små indexrörelser. Oljeprisernas fortsatta uppgång spred oro för bolagens vinsttillväxt men gav samtidigt stöd till aktier inom energisektorn.

Dow Jones Industrial Average sjönk 0,1 procent till 10.292. Även S&P 500 backade 0,1 procent medan Nasdaq noterades 0,4 procent lägre.

Oljejätten Exxon Mobil gav stöd med en uppgång på 2,0 procent. Valero Energy, som är bästa S&P 500-aktie hittills i år, tog sig upp ytterligare 1,7 procent.

Dyrare råolja pressade i vanlig ordning flygbolagen. Northwest Airlines föll 8,3 procent.

Boeing vände upp efter att ha aviserat ett nytt återköpsprogram och aktien stängde 1,9 procent högre.

Lägre försäljningsvolymer tvingade International Paper att varna för ett svagare resultat än väntat under andra kvartalet. Aktien handlades ned 3,1 procent.

Kurstappet på 6,7 procent gjorde Cardinal Health till en av måndagens förlorare. Lägre marginaler stjälper läkemedelsdistributörens prognos för nästa räkenskapsår.

Apple och Ebay, som sjönk 1,7 respektive 2,2 procent, ledde Nasdaq nedåt. Google steg samtidigt 2,3 procent för att för första gången passera 300 dollarsnivån. Ericssons depåbevis gick upp 8 öre jämfört med stängningen i Stockholm.Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?