Annons

Skattehöjning sänkte Kinabörser

De asiatiska börserna visade på en blandad utveckling på torsdagen där handeln i Kina stod för de största nedgångarna.

En skattehöjning för de kinesiska kolproducenterna i sju av landets provinser bidrog till pessimismen. Skatten kan komma att tvinga gruvbolagen att kompensera sig i form av högre priser mot kraftbolagen och ståltillverkarna, skriver Bloomberg News.

Kinas största kraftgrupp Huaneng Power tappade 3,2 procent och Baoshan Iron & Steel noterades 1,5 procent ned.

Den kinesiska kolproducenten Yanzhou Coal Mining handlades ned med 3,0 procent.

I Tokyo var tongångarna något mer optimistiska även om de större indexen vände ned i sluthandeln. Det var främst de stora japanska exportbolagen som gick starkt medan många detaljhandelsbolag låg på minussidan efter dålig försäljningsstatistik.


Marknadstemperatur kl 08.15

Nikkei 225 -0,4%
Topix Tokyo -0,1%

Hongkongs Hang Seng -0,1%
China Shang Composite -2,2%
China Shenz Composite -1,9%

Sydkoreas Kospi 200 +0,4%
Singapores STI +0,6%
Taiwans Taiex +1,1%


Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?