Annons

Små rörelser på Asienbörser

De asiatiska börserna uppvisade relativt begränsade indexrörelser på torsdagen.

Tokyobörsen hölls tillbaka av maskinorder-statistik för april månad trots att siffran kom in bättre än förväntat. Nedgången på 1 procent kan jämföras med Bloomberg News sammanställning där i snitt minus 2 procent förväntades.

"Det fanns de som var redo att gå in på köpsidan om statistiken skulle visa på ett plus och utifrån det blev rapporten en besvikelse. Efter den senaste tidens uppgång är det svårt att rättfärdiga aktieköp på de här nivåerna", säger en chefsförvaltare till Bloomberg News.

Nikkei-index stängde slutligen oförändrat på 11.416.

"Vi börja närma oss toppen för den här gången och många investerare vill nog ta en paus i närheten av 11.500", menar en aktiestrateg i Tokyo.

I den allmänna stiltjen fanns också vissa utbrytare. Toho Gas, den tredje största distributören av naturgas i Japan, steg till sin högsta nivå på elva år på förhoppningar om en stark försäljningsökning den senaste månaden.

Japan Tobacco noterades 2,1 procent upp. Enligt en analys från JP Morgan kan British American Tobacco komma att köpa den japanska regeringens 50-procentiga innehav i Japan Tobacco.


Marknadstemperatur kl 8.10

Nikkei 225 oför
Topix Tokyo +0,2%

Hongkongs Hang Seng -0,4%
China Shang Composite +0,6%
China Shenz Composite +0,6%

Sydkoreas Kospi 200 -0,1%
Singapores STI oför
Taiwans Taiex +0,5%Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?