Annons

Börsen straffade Ballingslöv

Stockholmsbörsen steg i linje med ledande börser runt om i Europa på torsdagen. I New York stärktes börserna, och stöttade Europa, bland annat på grund av Pfizers köp av Vicuron.

Vid stängning hade OMXS stigit med 0,7 procent till 809,8. Aktier för 11,6 miljarder kronor hade omsatts.

Samtidigt som Stockholmsbörsen stängdes noterades oljepriset, som varit i fokus under en längre tid, 0:63 dollar högre i New York på 56:20 dollar per fat.

Bästa bransch på torsdagen var operatörer som steg med 1,2 procent. Konsumentvaror var den bransch som hade det jobbigast med en nedgång på 0,4 procent.

Ericsson och Skandia var de mest omsatta aktierna. Ericsson handlades oförändrat till 24:20 kronor.
Sydafrikanska Old Mutuals VD sade vid en presskonferens att bolaget inte är under någon press att köpa Skandia. Skandia stängde 30 öre högre till 41:00 kronor.

Elekta som rapporterade i linje med förväntningarna på onsdagen steg på torsdagen 8,7 procent motsvarande 26 kronor till 326 kronor. Enligt mäklare är det en rad höjda rekommendationer och estimat som ligger bakom torsdagens kursuppgång.

"Aktien har fått en rad höjda rekommendationer som en följd av att bolaget justerade upp sitt marginalmål i samband med rapporten från 10-12 procent till 14-16 procent", säger en mäklare till Nyhetsbyrån Direkt. Industrivärden flaggade i SCA att de nu äger 10 procent av kapitalet och 29,5 procent av rösterna. SCA som backat 12 procent under året steg med 1 krona till 249:50 kronor.

Atlas Copco skrev i ett pressmeddelande att bolaget förvärvat distributörsbolaget Contex i Slovenien respektive Kroatien. Marknaden uppskattade köpet och Atlas Copco A-aktien belönades med att handlas upp 2 kronor till 118:50 kronor.

Tele2 som haft en tung vår piggnade till en aning och steg 1:25 kronor till 73:75 kronor. Bolaget meddelade att Comviq säker priserna på kontantkort.

Kinnevik steg följaktligen också på Tele2-nyheten. Aktien noterades 1:50 kronor högre till 64:25 kronor.

Ballingslöv meddelade strax innan stängning på onsdagen att företaget avbryter köpet och integreringen av den danska butikskedjan Svane. Under torsdagen fick Ballingslöv kritik av återförsäljare som Direkt talade med för att distributionen av bolagets produkter fungerar dåligt. Bolaget medger att det funnits brister i logistiken men att 15 lastbilar införskaffats för att avhjälpa det hela. Aktien straffades på torsdagen med ett kursfall på 8,7 procent motsvarande 11:50 kronor lägre och handlades till 120:50 kronor.

Teleca föll 6,3 procent till 37 kronor. Anledningen är att finansiella svårigheter hos en kund kommer att belasta årets resultat. Utestående fordringar på kunden uppgår till 2,6 miljoner kronor.

Gunnebo fortsatte ner efter bolagets vinstvarning på onsdagen. Aktien noterades 1:50 kronor lägre ned till 71 kronor.Kommentera artikeln

I samarbete med Ifrågasätt Media Sverige AB:s (”Ifrågasätt”) tjänst Ifrågasätt erbjuder Dagens industri möjligheten för läsare att kommentera vissa artiklar. Denna tjänst tillhandahålls således av Ifrågasätt som också är ansvarig för tjänsten. De kommentarer som Ifrågasätt tillgängliggör på tjänsten visas i anslutning till di.se. Dagens industri granskar inte kommentarerna i förväg. Kommentarerna omfattas inte av utgivaransvaret enligt yttrandefrihetsgrundlagen och de är inte heller en del av den grundlagsskyddade databasen di.se. Läs mer om kommentering här.

Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.
Läs mer

Det verkar som att du använder en annonsblockerare

Om du är prenumerant behöver du logga in för att fortsätta. Vill bli prenumerant kan du läsa Di Digitalt för 197 kr inkl. moms de första 3 månaderna.

  • Full tillgång till di.se med nyheter och analyser

  • Tillgång till över 1100 aktiekurser i realtid

  • Innehållet i alla Di:s appar, tjänster och nyhetsbrev

3 månader för
197 kr
Spara 1000 kr

Prenumerera

Redan prenumerant?